tsipras
Tsipras zwaait achter een katheder. Foto: 0neiros via Compfight cc

1000 miljard schade door Alexander de Grote

Volgens een speciale commissie die vorige week in het leven is geroepen door premier Tsipras van Griekenland, is Duitsland de Grieken nog 279 miljard verschuldigd wegens veroorzaakte schade in de Tweede Wereldoorlog. 

Door: de redactie; 7-4-2015 18.00 uur

Dit is een behoorlijk bedrag. De commissie heeft zich een korte week over de schuld uit de oorlog gebogen dus het bedrag moet wel kloppen. Het is toevallig dat Griekenland net ongeveer hetzelfde bedrag verschuldigd is aan Europa. Maar de Grieken gebruiken leed uit de oorlog natuurlijk niet zomaar om onder een lening uit te komen.

De Griekse commissie heeft helaas niet uitgerekend wat Duitsland verschuldigd is aan de andere Europese landen die schade hebben geleden tijdens de oorlog 70 jaar geleden. Dat is jammer want dat hadden wij ook wel willen weten natuurlijk, en waarschijnlijk een paar andere landen ook wel. Of volken.

Zo hebben Egypte en alle landen in voormalig Voor-Azië en Perzië ook een commissie opgericht

Het zal duidelijk zijn dat het geld direct overgemaakt moet worden door Duitsland. We hebben het in de wereld nou eenmaal zo afgesproken: als landen jaren na een oorlog uitrekenen hoeveel vergoeding ze nog krijgen voor de geleden schade dan wordt er betaald.

Zo hebben Egypte en alle landen in voormalig Voor-Azië en Perzië ook een commissie opgericht. Deze commissie heeft in een kwartiertje uitgerekend dat de betreffende landen nog 1000 miljard krijgen van Griekenland voor de schade die Alexander de Grote ooit aangericht heeft. 2349 jaar inflatie nog niet meegerekend. Duitsland heeft aangegeven dat ze het uiteindelijke bedrag eventueel wel kunnen lenen als de Grieken het momenteel niet hebben.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …