binnenhof
Foto: Leif Hinrichsen Flickr via Compfight cc

Achter de schermen bij de formatie

De Kritische Manchet heeft geheime informatie gekregen over de formatie. ‘Ik mag echt niks zeggen, ik mag echt niks zeggen!’ Zei een mede-onderhandelaar van de formatie tegen onze verslaggever. Toen heeft hij toch dingen gezegd.

Door: Godrjon van de Lied; 6 mei 2017, 12:13 uur

Als journalist houd ik er controversiële methoden op na, waaronder dreiging en intimidatie met behulp van mijn cavia; vul de rest maar in. Omdat ik heus ook geen kwaaie ben, zal ik de anonimiteit van de mede-onderhandelaar waarborgen. Ook omdat ik ben vergeten hoe hij of zij heet, en of het een hij of een zij is.

Hoe gaat het eraan toe aan de formatietafel? Is het een kubus trouwens?
Ja, een glazen kubus inderdaad. De sfeer is een beetje raar, mensen maken zoen-gebaren naar elkaar, er wordt ook veel geknipoogd, vooral door Buma.

Dat is dus niet normaal?
Nee, zo hoort het niet te gaan. Ik ben zelf ook ontzettend hitsig, moet ik eerlijk toegeven. Altijd al hoor, maar aan de formatietafel helemaal. Vooral door het willekeurige knipogen van Buma.

Even inhoudelijk nu!
Ja, ik snap dat je schreeuwt. We komen op zich nader tot elkaar. Jesse Klaver roept steeds: ‘ik ben zo verdomde geil!’ Dan zegt Rutte: ‘ik neem morgen boomschors voor je mee’. Dan moeten we allemaal lachen.

Jeetje mina, het is toch geen theekransje?
Nee daarom, dus daarom gaat het zo.

Nee, dit gaat zo dus niet daarom zo.
Oh niet, ok. Nee precies.

Gaat het lukken, gaat deze formatie lukken
Jawel, en zo niet dan weet je: er zijn genoeg partijen in Nederland. Zo is het.

Kunt u nog iets zeggen over wanneer we een regering mogen verwachten?
Die regering die komt er, dat kan ik zeggen want als het niet zo blijkt te zijn dan spreken wij elkaar daar toch niet meer over. Maar het kan nog heel lang gaan duren, heel lang of kort.

Heel lang of kort?
Tuurlijk, waarschijnlijk wel, het ziet er niet naar uit dat dit gaat opschieten, maar misschien ook wel, ik mag het niet zeggen, maar ja, dat doe ik nu toch. Zo simpel is het.

Wat gaat u nu doen?
Ik denk dat ik stiekem naar huis ga zo om slavinken te maken zodat ik niet weer degene ben die vergeten is te koken thuis; ‘heb je weer geen slavinken gemaakt, heb je weer geen slavinken gemaakt, je zou eens een keer slavinken maken’.

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …