panama papers
Een stad aan het water met zon. Foto: dronepicr via Compfight cc

Belastinglozerije geen overheid

De Panama Papers hebben inmiddels een waslijst aan prominente wereldburgers in verband gebracht met belastingontduiking. Leden van het Europees Parlement opperen een internationale top te organiseren om de misstanden tegen te gaan.

Door: Elsebra van Wede; 23 april 2016, 20:40 uur

Belastinglozerije

‘Dat is nou net het probleem,’ zegt Ronschg Achtergt van de Partij voor de Robots (PVDR), ‘we moeten harde maatregelen nemen. Geen gepraat en compromissen meer. Ik stel voor dat we een land stichten, ergens in Oost-Europa zodat wij er geen last van hebben, en we noemen dat land: “Belastinglozerije”. Ja? Hoor je? We arresteren alle belastingontduikers wereldwijd en stoppen ze in dat land. Maar nu komt het: dat land heeft geen overheid! En Belastinglozerije mag ook nooit een overheid krijgen. Nooit, want anders moeten de Belastinglozers (de inwoners van Belastinglozerije) belasting gaan betalen.’

Folklore

Ron vervolgt: ‘dat is nou juist het punt dat ik wil maken: de Belastinglozers moeten het maar uitzoeken zonder wegen, riolering, stromend water, elektriciteit, gezondheidszorg, openbaar vervoer, politie, rechterlijke macht en Sire-reclames. Kijken of ze het dan nog zo leuk vinden allemaal, met hun geld en shit. Ronschg Achtergt out.’ Aldus Ronschg Achtergt van de PVDR.

Over Elsebra van Wede

Elsebra van Wede
Elsebra is trots op haar leuke naam, die ze dan ook graag zelf zegt. Soms zit ze achter de computer en zegt ze niks anders dan: “Elsebra, Elsebra, Elsebra”. Verder is Elsebra snel verveeld, lichtgeraakt en weinig tevreden over haar loopbaan. Ze vindt schrijven niet leuk en wil het liefst iets anders doen, maar iets anders lijkt haar te veel gedoe.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …