fortuin maken
Een blije man met geld. Foto: European Central Bank Flickr via Compfight cc

Beproefde methodes om fortuin te maken

Fortuin maken, er zijn veel boeken en fabeltjes in omloop die er…fabeltjes over verkopen. Waarom zou je daar wat aan hebben? Daar heb je niks aan. Onderstaande methodes wel, dat zijn beproefde methodes. Beproefd.

Door: Godrjon van de Lied; 12 februari 2017, 16.47 uur.

De beproefde methodes in kwestie:

Boren
Olie is bijna op dus je kan beter naar iets anders boren. Zoek een veld, zet er een boor op en pomp de boel omhoog. Niet zo simpel en je weet niet wat je krijgt, maar ja. Wat moet je anders. Pipo. Als het toch lukt verkoop je het spul en dan is het van hupsakee, lekker in een stoel zitten en glimlachen geblazen.

Gigant beginnen
Maak software, neem 100.000 mensen aan en rattatatata. Klaar. Nee. Van die techgiganten komen niet uit het niks. Je moet klein beginnen. Misschien iets anders maken ook, software is er wel genoeg nu. Imperfectie is niet altijd zoals voor de één en daarom anders niet. Dat is zo klaar als een klontje.

Internationaal format
Verzin een tv-programma waarin mensen elkaar met een schoothondje in het gezicht slaan. Laat beroemde mensen presenteren en verkoop het format aan de hele wereld, kan niks schelen. Ben je helemaal het hermafrodietje meteen, is niet gek.

Er is nog een vierde methode maar die werkt niet goed dus die laten we zitten. Methodes vijf en zes zullen ook wel bestaan maar zijn bij de redactie niet bekend. Het is sowieso allemaal erg ingewikkeld en vermoeiend, misschien is het beter om iets anders te doen.

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …