beste film 2016
Een man zit met een tijdschrift in een bioscoop. Foto: Bratislavsky kraj Flickr via Compfight cc

Beste films van 2016

Films zijn als goede vrienden: je bent intensief samen, kent de ander door en door en laat niks weten over jezelf. Na ongeveer anderhalf uur blijft de herinnering over. Een perfecte vergelijking. 

Door de redactie; 6 januari 2017, rijkelijk laat voor dit onderwerp

5. Toni Erdmann

Toni Erdmann gaat over hoe storend het is dat een vader zich bemoeit met het leven van zijn dochter. De dochter probeert carrière te maken maar de lolbroekerige vader komt roet in het eten gooien. Een gitzwart beeld van een harteloze vader die maar van geen ophouden weet.

4. The Revenant

Schokkend relaas van een man die geen enkel respect toont voor de flora en fauna van het vroege Amerika. De hele film lijkt zich daarbij af te spelen in een winterse omgeving, wat de zonnigheid van het verhaal niet ten goede komt. Het is afzien om de film uit te zitten en als dat lukt voel je je een held.

3. The Big Short

Een bizarre vertelling van een groep mensen die de crisis van 2008 heeft veroorzaakt en dat probeert recht te praten. Op een trage en nodeloos ingewikkelde manier wordt de crisis ‘uitgelegd’. Schaamteloze geschiedvervalsing die je op het puntje van je stoel brengt.

2. The Jungle Book

Een jongetje woont in de jungle en heeft allemaal gekke ervaringen. Dat zal je net zien. Er komen beren op zijn weg, soms letterlijk, maar gelukkig zet hij door, krijgt hij hulp van een paar vrienden (waaronder een beer, verwarrend genoeg) en weet zijn missie tot een goed einde te brengen. Knap acteerwerk.

1. The Intern

Prachtig drama over hoe de nieuwe generatie keihard moet knokken om zijn plek in de wereld te veroveren. De slechterik is een oude machtswellusteling die maar niet kan inzien dat hij iedereen het leven zuur maakt. De emoties lopen hoog op.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …