sorry
Foto: tomylees Flickr via Compfight cc

Brief van ‘Rees’ aan Hollanders gelekt

Een anonieme bron genaamd Henkie Potselier heeft gezegd dat hij een brief heeft gekregen van een anonieme Amerikaan genaamd John Willedoe die zegt bij de ‘CIA’ te werken. Henkie Potselier heeft de brief geüpload bij de site LetterLeaks, alwaar De Kritische Manchet weer een transcript heeft gedownload. Zo gaan die dingen tegenwoordig. Het lijkt er sterk op -gezien de inhoud- dat de brief van Recep (‘Rees’) Erdogan is, maar dat hebben we niet geverifieerd, we hadden geen zin om dat helemaal uit te zoeken. ‘Rees’ zou dus ook iemand anders kunnen zijn. 

Door: de redactie; 21 maart 2017, 17.19 uur

Een transcript van de brief:

Beste lieve Hollanders,

Via deze brief wil ik graag mijn excuses aanbieden. Ik heb me niet zo netjes gedragen tegen jullie: ik heb onaardige dingen gezegd en geen rekening gehouden met jullie gevoelens. Daar heb ik spijt van, ik had liever dingen gezegd zoals ‘poesje kom maar even hier, kom maar hier dan aai ik je een beetje’.

De afgelopen maanden heb ik het erg moeilijk gehad op mijn werk, dat is het. Er waren vervelende toestanden met collega’s en daardoor was ik prikkelbaar en lichtgeraakt, emoties hebben vaak de overhand genomen in mijn reacties naar anderen, terwijl ik normaal gesproken zo nuchter ben als een zwijgzame Fries. 

Mijn dokter heeft deze week gezegd dat ik symptomen vertoon van een burn-out. Dat was een hele opluchting want ik vond mijn werk namelijk al een tijd niet meer leuk en wilde graag met pensioen. Al dat gedoe met mensen, en macht en dit en dat, hou maar op zeg, ik ben er echt he-le-maal klaar mee!

Maar ja, door die grote crisis op werk met die staatsgreep en al dat gedoe kon ik niet stoppen. Mijn collega’s maakten me het leven zuur, en ja, daardoor ben ik ook een beetje zurig geworden, als een verzuurde appel.

Goed, allez, nu is de crisis bezworen en kan ik eindelijk stoppen! Het is zo leuk, gisteren had ik mijn afscheidsfeestje! Met ballonnen, en taart, en allerlei lieve dierbare speeches. Ik heb natuurlijk wel leuke collega’s, stiekem. Als ze niet met staatsgrepen bezig zijn.

Et alors? Wat denken jullie? De volgende ochtend heb ik met mijn vrouw ontbeten op bed en de hele ochtend Netflix gekeken (Breaking Bad is m’n lievelings gewoon!). Heerlijk! Ik had veel eerder moeten stoppen joh, met al dat werken…werken, werken, werken…het is nergens goed voor. Mijn hoofd kwam ook eindelijk weer helemaal tot rust tijdens het netflixen en ik bedacht me dat ik juist zo dol ben op Nederland! De molens, Volendam, al die polders; ik kan niet wachten tot ik er weer naar op vakantie kan en in een bus vol Chinezen wordt rondgereden als een stuk vee.

Het is nu dus tijd voor mijn welverdiende pensioentje. Ik ga lekker genieten van tuinieren, van Nordic walking (het werkt echt!), lekker eten en op vakanties, naar Holland dus bijvoorbeeld (hihi). Ik zal net genoeg hebben om maandelijks rond te komen van mijn kleine ieniemienie pensioentje maar dat is privé informatie, dat gaat niemand wat aan.

Nou beste lieve Hollanders, ik hoop dat jullie mij willen vergeven en wens jullie het allerbeste! En hopelijk tot ziens in een polonaise! (hihi)

Lieve groet,

Rees

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …