clown
Foto: Sid Williams Flickr via Compfight cc

Clowns gearresteerd voor bang maken volwassenen

In het centrum van Nieuwegein zijn twee clowns aangehouden. Ze liepen op vrijdagmiddag door de winkelstraat en klampten volwassenen aan om hun grappen te laten zien. Vervolgens begonnen ze elkaar aan te randen en “clown is klein!” te roepen. Daar werden de volwassen omstanders angstig van en ze renden weg.

Door: Ada Sappelaar, 9-9-2017, rond het avonduur

Het duurde nog even voordat de clowns ingerekend konden worden, toen de politie ter plaatse was, hopten de twee aan elkaar vastzittende clowns met hun broek op de knieën heen en weer en riepen nog steeds: “clown is klein!” Daardoor was bij de politie logischerwijs het idee opgekomen of het misschien om een merkwaardig soort fetisj-terrorisme ging. Dat bleek uiteindelijk niet het geval: toen de twee clowns elkaars kleren (begonnen uit te trekken bleek er geen spoor van een bomgordel of iets van dien aard. Wel hadden ze allebei een tatoeage van een clown op hun dikke zonnebankbruine buik. Daardoor wist de dienstdoende terrorisme-expert dat het om een flauwe grap ging.

‘De clowns zijn ingerekend en zullen worden verhoord, flauwe grap of niet’, aldus een politiepersoon. ‘We kunnen niet hebben dat volwassenen nog banger worden dan ze al zijn, en al helemaal niet door clowns die nou juist voor leuke lol zouden moeten zorgen.’

Over Ada Sappelaar

Ada Sappelaar
Ada is heel onzeker. Ze weet nergens van of ze het wel kan en als het gelukt is iets te doen - wat dan ook, al is het de afwas, dan trilt ze van angst of het wel goed is. Het liefst ligt Ada daarom thuis op de bank en kijkt ze naar haar boze, verongelijkte kat in zijn kooi op het balkon.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …