Colofon

 • Elsebra van Wede

  Elsebra van Wede

  Elsebra is trots op haar leuke naam, die ze dan ook graag zelf zegt. Soms zit ze achter de computer en zegt ze niks anders dan: “Elsebra, Elsebra, Elsebra”. Verder is Elsebra snel verveeld, lichtgeraakt en weinig tevreden over haar loopbaan. Ze vindt schrijven niet leuk en wil het liefst iets anders doen, maar iets anders lijkt haar te veel gedoe.
 • Georg Flandieke

  Georg Flandieke

  Georg Flandieke is een hoofdredacteur. Hij heeft een goed salaris en houdt van tv kijken en fietsen. Gewoon rustig en vrolijk fietsen, op zijn grote herenfiets. Maar zijn grootste liefde is Bronco, zijn gespierde vechtershond. Georg heeft een lievelingsspreuk.
 • Godrjon van de Lied

  Godrjon van de Lied

  Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.
 • D.N. Herfscht

  D.N. Herfscht

  Elke redactie heeft zijn schitterende briljant die raadselachtig fonkelt, ondoorzichtig schijnt, en prikt als je hem te hard vastpakt. Herfscht. Zelfs als hij een kopje koffie haalt hangt er suspense om hem heen. Behalve als hij dronken is, dan gaan alle registers open en snapt iedereen ineens waarom hij nooit wat zegt.
 • Avatar

  De redactie

  De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.
 • Ada Sappelaar

  Ada Sappelaar

  Ada is heel onzeker. Ze weet nergens van of ze het wel kan en als het gelukt is iets te doen - wat dan ook, al is het de afwas, dan trilt ze van angst of het wel goed is. Het liefst ligt Ada daarom thuis op de bank en kijkt ze naar haar boze, verongelijkte kat in zijn kooi op het balkon.
 • Man Tuis

  Man Tuis

  Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.
 • Marcel P. Ludt

  Marcel P. Ludt

  Marcel P. Ludt schrijft over ‘zijn kleine lullige leventje’, zoals hij het zelf noemt. Zijn grote liefde is tv kijken en recensies lezen op Bol. Zijn vrouw Gerda kijkt niet meer over zijn schouder mee. Hij was 25 jaar met haar getrouwd, maar zij heeft hem verlaten voor Harrold.
 • Jean-Luc Mieze

  Jean-Luc Mieze

  Jean-Luc Mieze is over veel zaken niet te spreken en mag daar graag over foeteren. Maar hij kan ook in diepe verwondering raken en op zondagmiddag in huilen uitbarsten bij een film over een labrador die het moet zien te rooien in een vijandige omgeving.
 • Jan-Dirk Plautvodt

  Jan-Dirk Plautvodt

  Columnist Jan-Dirk Plautvodt schrijft over alles wat hem opvalt. Zijn grote liefde is hijzelf. Zijn vrouw heet Truus (“Truusje”). Jan-Dirk vindt ‘hobby’ een vreselijk woord maar hij mag graag borrelen, tuinieren met Truusje en geld verzamelen, alhoewel hij eigenlijk voornamelijk borrelt terwijl Truusje het geld en de tuin doet.
 • Rudewald Strofle

  Rudewald Strofle

  Rudewald Strofle is schrijver, theatermaker en saxofonist. Hij heeft een denktrant. Zijn theaterstukken gaan over dood, schuld, ziekte, verderf, haat, geldgebrek, armoede, sociale uitsluiting, lafheid, honger, dorst en hypocrisie. Niet de vrolijkste onderwerpen.