julius ceasar
Een beeld van het hoofd van Julius Ceasar. Foto: k.ivoutin via Compfight cc

Daarna ging het gezelschap nog een broodje ossenworst eten

Archeologen hebben bewijs gevonden dat Julius Ceasar in 55 voor Christus in Nederland is geweest. De Romeinse generaal zou bij het plaatsje Kessel, in de gemeente Oss, twee Germaanse stammen hebben overwonnen.

Door: Ada Sappelaar; 14 december 2015, 21:35 uur (soms werk ik ook laat nog)

De komst van Ceasar was in die tijd een heel belangrijk moment voor Nederland. Het Museumplein van Kessel werd afgezet met grote langwerpige rotsblokken en Ceasar werd uit veiligheidsoverwegingen met een katapult het plein op geschoten.

Daarna zijn de museumdirecteur en de toenmalige premier van de gemeente Oss met hem door het museum gaan wandelen, wat kort duurde want het museum was gevestigd in een lemen hut. Daarna ging het gezelschap nog een broodje ossenworst eten.

‘Niemand had tot nu toe gedacht dat hij echt in Nederland was geweest’, aldus historicus Jaap Roedebakker, ‘we dachten altijd dat hij andere plekken leuk vond. Ik kan het niet staven maar ik denk dat hij het heel leuk heeft gevonden in Kessel, heel leuk. Dat ik dat denk, geeft wel een uniek gevoel. Ik zou wel meer van dit soort dingen willen weten zodat ik daar dingen over kan denken en voelen.’

Over Ada Sappelaar

Ada Sappelaar
Ada is heel onzeker. Ze weet nergens van of ze het wel kan en als het gelukt is iets te doen - wat dan ook, al is het de afwas, dan trilt ze van angst of het wel goed is. Het liefst ligt Ada daarom thuis op de bank en kijkt ze naar haar boze, verongelijkte kat in zijn kooi op het balkon.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …