oranje
De voetballer Robben uit zichzelf. Foto: Antoon's Foobar via Compfight cc

Dan-ny heeft geen voorwiel op z’n fiets!

Het Nederlands Elftal heeft plaatsing voor het EK niet meer in eigen hand, door het verlies tegen Turkije met 3-0 en IJsland met 1-0 onder bondscoach Danny Blind. Deze situatie vindt Blind ‘te gek voor woorden’.

Door: Godrjon van de Lied; 8 september 2015, 13:48 uur

“We hebben goed veldspel gespeeld. We hebben veel kansen gecreëerd maar niet gescoord. We zijn beter dan we hebben laten zien.” Aldus Blind.

Volgens de Vereniging voor Analyse van Uitspraken (VAU) zegt de bondscoach hier niks zinnigs. “De heer Blind doet alsof hij niks aan de situatie kan doen, terwijl hij toch de eindverantwoordelijke is voor de resultaten van Oranje.” Aldus Gerard van Ulleen van de VAU.

Blind beaamt dit. “Het is voor mij belangrijk om te doen alsof ik er allemaal niks aan kan doen. Daarom kijk ik steeds nors en lach ik nooit, zodat de mensen denken dat ik weet wat ik aan het doen ben. ”

Na de analyse van uitspraken, komt de VAU ook altijd met een advies voor de correcte uitspraak. “In dit geval”, legt Gerard van Ulleen met zwaaiende armen uit, “had dat iets in de trant moeten zijn van ‘Als coach heb ik eigenlijk nooit goede resultaten behaald dus deze situatie is normaal voor woorden. Ik zou eigenlijk moeten opstappen maar dan heb ik geen baan meer’.”

Maar de bondscoach denkt niet aan opstappen en is positief ingesteld. “Laatst zaten we in de kleedkamer en toen zong het hele team: ‘Danny heeft geen voorwiel op z’n fiets, voorwiel op z’n fiets, voorwiel op z´n fiets’. Ik weet niet precies wat het betekende maar ik denk dan potverdrie, dat je er na zo’n slechte prestatie nog zo de stemming in weet te houden, waarom zou het dan niet goed komen?”

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …