oranje
Fans van Oranje. Foto: Aleksandr Osipov via Compfight cc

Danny Blind: gesprekken gaan we voeren

De bondscoach van het Nederlands Elftal Danny Blind heeft aangegeven dat de komende oefeninterlands belangrijk zijn. In november speelt Oranje er twee tegen Wales en Duitsland.

Door: D.N. Herfscht; 10 november 2015; net na de lunch (fris broodje zalm, met dille)

De coach zei dat de wedstrijden belangrijke meetmomenten zijn. We meten tijdens de wedstrijden hoe lang iedereen is, zodat we dat weten. Als we dat niet weten kunnen we voor onaangename verrassingen komen te staan; dat bijvoorbeeld de lat voor sommige spelers te laag zit waardoor ze er bij een corner tegenaan kunnen lopen.’

‘Verder gaat het bij de wedstrijden ook om een stukje prestige’, vervolgde Blind. ‘Ik dacht dat het passend was om na het mislopen van het EK een zin te maken met het woord prestige erin. Dus pats, dat heb ik gedaan. Je moet winnen om prestige te krijgen. Als we winnen krijgen we een stukje prestige. Prestige?’ Blind keek vragend het publiek in.

Danny Blind vertelde ook dat Memphis Depay weer bij de groep zat. Blind had hem recent buiten de selectie gehouden. ‘Ik heb Memphis uitgelegd dat je het voortouw mag nemen in de groep, maar dat je dan ook moet presteren op het veld. Dat vind ik heel belangrijk. De lengte van spelers meten, prestige krijgen door te winnen en verantwoordelijkheid nemen voor je resultaten. Dat zijn de peilers waar ik nog nooit wat mee heb bereikt. Hm. Ok, nou dat is misschien wel zo maar ik ga er toch mee door, ook dat is karakter.’

Verder ging de bondscoach nog in op hoe hij het team er na het mislopen van het EK weer bovenop ging krijgen. ‘Gesprekken gaan we voeren. Met aanvoerders en individuen. En we hebben een groepsgesprek. Gesprekken lossen vrijwel altijd alles op. Ik zeg bijvoorbeeld: “wie heeft gisteren nog iets leuks gezien”, en dan zegt iemand anders: “ik”’.

Over D.N. Herfscht

D.N. Herfscht
Elke redactie heeft zijn schitterende briljant die raadselachtig fonkelt, ondoorzichtig schijnt, en prikt als je hem te hard vastpakt. Herfscht. Zelfs als hij een kopje koffie haalt hangt er suspense om hem heen. Behalve als hij dronken is, dan gaan alle registers open en snapt iedereen ineens waarom hij nooit wat zegt.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …