brussel
Mooie roze bloemetjes. Foto: European Parliament via Compfight cc

De Grieken huilend van geluk de straat op

De Europese leiders zijn bereid Griekenland meer tijd te geven om de door Europa opgelegde hervormingen door te voeren.

Door: de redactie – iedereen heeft omstebeurt een woord getypt; 22-5-2015, 18.49 uur

Doordacht beleid

Dat is toch bijzonder schappelijk van die Europese landen. Ze hebben Griekenland overladen met een schuldenberg die veel te hoog is om ooit terug te betalen. En de rente die Griekenland over die schuld moet betalen houdt Griekenland voor eeuwig aan de rand van het bankroet. Ideaal! Zo kunnen de Europese landen voor altijd een beetje dollen met de Grieken en ondertussen binnenlopen, terwijl de Europese leiders zich uiteraard grote, grote zorgen maken.

Dankbaar

En nu geven de Europese landen wat extra tijd! De Grieken gaan huilend van geluk de straten op. Zoveel mededogen en empathie hebben ze nog nooit ervaren. De Europese leiders krijgen een stortvloed aan fanmail van gewone Grieken. De algemene boodschap in die brieven is: ‘jullie zijn te goed! We hadden geen betere schuldeisers kunnen hebben dan jullie! Dank dank dank, we staan voor wel tien generaties bij jullie in het krijt!’

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …