maanden hoofdredacteur

UPDATE 24 mei 2018: De (nog steeds lege) maanden van de hoofdredacteur

We hebben de afgelopen weken geprobeerd weer te werken bij de Kritische Manchet, waarvan onderstaande artikel de enige vrucht is gebleken. De redacteuren zijn samen met mij vol goede wil geweest om weer wat te doen. Maar we bleken te lui. Na een periode van maanden niks doen, was iets doen geenszins meer waar wie dan ook zin in bleek te hebben. Zelfs geld verdienen bleek geen motiverende rol van belang te spelen. Daarom hebben we de advertenties maar van de site gehaald. Wie weet zijn er mensen die vrijwillig nog wat doen vanaf nu. Ik wel denk ik, maar ik weet het niet zeker. Als je er geen geld voor krijgt, en je hebt er geen zin in, waar doe je het dan wel voor?

Hou dit bericht in de gaten want wie weet komt er weer een update en stel je voor dat je die mist.

—————————————————————————————————————————–

De maanden van de hoofdredacteur

Veel mensen vroegen mij de laatste tijd: “zeg, waarom brengt De Kritische Manchet al zolang hetzelfde nieuws op de voorpagina?” En dan zei ik: “is het niet zo dat alle andere nieuwssites continu dagelijks nieuw nieuws brengen?”

Door: hoofdredacteur Georg Flandieke; op tijdstippen met de minste tegenzin uitgetypt.

Wat een waardige respons, nietwaar? En ook zo waar, zonder de dige. Want is het dan niet verfrissend – en origineel!- als er een nieuwssite is die maandenlang hetzelfde nieuwsbericht brengt? Als tegenwicht tegen de waan van de dag? Is de waan van de dag juist niet onze grote vijand? Dus dachten we, dan maken we van één nieuwsbericht de waan van een aantal maanden.

Dat, en we hadden geen zin om te werken. Ikzelf niet, de redacteuren niet, de columnisten niet, niemand niet. We hadden allemaal op hetzelfde moment besloten dat we op de bank gingen zitten, voor onbepaalde tijd, en niet meer gingen werken. Maanden hebben we allemaal op de bank gezeten, en niet gewerkt. Niet op dezelfde bank natuurlijk, iedereen zat op zijn eigen bank, voordat we daar weer vragen over krijgen.
Ik moet zeggen, het bankzitten was heerlijk! Als ik voor mezelf spreek dan zeg ik: heerlijk! Als ik voor de anderen spreek dan zeg ik: heerlijk! Onbegrijpelijk dat niet veel meer mensen hun werk neerleggen en op de bank gaan zitten.

Nu zijn we helaas allemaal weer aan het werk. Het geld was op. Het bleek dat mensen absoluut niet maandenlang hetzelfde artikel willen lezen. En dan blijken advertenties ook niet veel meer op te leveren. Met de waan van een aantal maanden valt weinig te verdienen, is ons opgevallen. Dus waarom er zo negatief wordt gedaan over de goed verdienende waan van de dag is mij nu een beetje een raadsel.

We zijn geenszins blij om weer aan de slag te gaan. Liever zouden we op de bank blijven zitten. Maar we hopen toch dat u, onze afgehaakte lezer, er op de één of andere manier achter komt dat er weer nieuwe artikelen op De Kritische Manchet verschijnen en dat u er dan wel zin in heeft om die artikelen te lezen. Anders verdienen we niks.

Over Georg Flandieke

Georg Flandieke
Georg Flandieke is een hoofdredacteur. Hij heeft een goed salaris en houdt van tv kijken en fietsen. Gewoon rustig en vrolijk fietsen, op zijn grote herenfiets. Maar zijn grootste liefde is Bronco, zijn gespierde vechtershond. Georg heeft een lievelingsspreuk.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …