roemer
Emile Roemer kijkt niet sluw genoeg naar een man. Foto: Guido van Nispen Flickr via Compfight cc

De Sluwe Klootzak-cursus

Emile Roemer heeft anoniem kritiek gekregen van zijn fractieleden in het AD, hij zou te betrouwbaar en vriendelijk zijn. Daarna heeft hij gesprekken met iedereen uit de fractie gevoerd. Er is afgesproken dat Roemer op Sluwe Klootzak-cursus gaat.

Door: Godrjon van de Lied; 16 december 2016, 17:44 uur

“Betrouwbaarheid en vriendelijkheid zijn geen gewenste kwaliteiten in de wereld van nu”, aldus Fons de Holber van de Sluwe Klootzak-cursus. “Kijk maar naar Rutte en Wilders, die winnen niet omdat ze betrouwbaar en vriendelijk zijn. Ik heb veel zin om Roemer te gaan trainen. Roemer.”

Persoonlijke ervaring
Fons de Holber heeft de cursus zelf opgezet nadat hij was ontslagen als winkelmedewerker bij de Bart Smit. “Ik was altijd betrouwbaar, hielp anderen aan speelgoed waar ze zielsgelukkig van werden, was extreem vriendelijk naar klanten, extreem. En toch werd ik eruit gegooid. En raad eens wie mocht blijven? Raad eens? Nee? Geen idee? Die sluwe klootzak van een collega van me natuurlijk, Arend Bal. Ik had de cursus ook de Arend Bal-cursus kunnen noemen, als je het mij vraagt.”

De Sluwe Klootzak-cursus
De cursus beslaat drie middagen in een tl-zaaltje van een toepasselijk anoniem kantoorgebouw.
“Het concept is eigenlijk vrij simpel, zodra iemand iets aardigs zegt, schelden we hem uit, slaan we hem met de klootzak-stok (of haar, er zijn ook vrouwelijke lieverds) totdat de persoon in kwestie een getraumatiseerde valse eend wordt, die iedereen een beschimmelde schors noemt, mensen lauwe boterhammen in het gezicht gooit, stoelen wegtrekt als mensen in de Ikea-kantine willen gaan zitten, en wat niet al voor een rottigheid, noem het allemaal maar op, al die rottigheid.”

Oorkonde
“Als laatste test zal een acteur hulpbehoevend de cursist aanklampen. Als de cursist de persoon in kwestie van zich aftrapt en onder spuugt met broodballetjes, dan is het feest! De cursist is geslaagd. Hij (of zij dus) krijgt bij een kille nare ceremonie een oorkonde. Een Sluwe Klootzak-oorkonde voor Emile Roemer! Je denkt misschien dat kan niet, maar dat kan dus wel.”

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …