pokemon
Een plattegrond met een aankondiging. Foto: Erik van Roekel via Compfight cc

‘Dieren vervangen door Pokémon’

Meer dan 4000 mensen zijn naar schatting naar Dierenpark Amersfoort gekomen, omdat ze een uur gratis naar binnen mochten om Pokémon beestjes te vangen.

Door: Ada Sappelaar; 21 juli 2016, 18:20 uur

Het Dierenpark, waar voornamelijk échte dieren te vinden te zijn die echter niet met de telefoon gevangen kunnen worden, heeft nog nooit zoveel mensen mogen ontvangen op één dag.

‘Ik ben hier nog nooit geweest,’ zegt een bezoeker.

‘Ik zou niet weten wat ik hier moet doen als er geen Pokémon waren.’

De directeur geeft aan blij te zijn met de geslaagde actie, maar het ook wrang te vinden dat virtuele dieren zoveel populairder blijken te zijn dan gewone dieren. ‘We wisten niet dat mensen vooral dieren met hun telefoon willen vangen. Ik zei nog tegen mijn mensen, we moeten alle dieren maar vervangen door Pokémon. Ik dacht misschien is dat wel grappig maar niemand moest echt lachen. Nou ja. Het is natuurlijk ook wel sneu zo.’

Over Ada Sappelaar

Ada Sappelaar
Ada is heel onzeker. Ze weet nergens van of ze het wel kan en als het gelukt is iets te doen - wat dan ook, al is het de afwas, dan trilt ze van angst of het wel goed is. Het liefst ligt Ada daarom thuis op de bank en kijkt ze naar haar boze, verongelijkte kat in zijn kooi op het balkon.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …