jaaroverzicht
IJs. Foto: clairetresse Flickr via Compfight cc

“Dit met jou is een dieptepunt”

Een jaar is een periode waarin 12 maanden gezamenlijk de dienst uitmaken. Daarin gebeuren allemaal dingen, en aan het eind van die periode kan je dan kijken: goh, welke dingen waren dat. Walter van Mhanzen is algemeen expert en daarom ook expert van periodes, en daarom ook van de periode 2016.

Door: Ada Sappelaar; 29 december 2016, zo om en nabij de klok van vijf.

Wat was uw persoonlijke hoogtepunt?
Voor mij was het een onbewogen jaar. Ik heb iedere dag hetzelfde gedaan: opstaan, de hond uitlaten, koffie drinken, ontbijten, werken (aan het boek Mijn belevingen – red.), lunchen, werken, geurkaarsen maken, hond uitlaten, eten, mediteren, cello spelen, slapen. Aangezien ik een groot liefhebber ben van de dagelijkse sleur, kan je zeggen dat alle dagen een persoonlijk hoogtepunt waren. Mooi toch? Zou je iedereen toewensen.

Geen dieptepunt dan ook?
Nee. Nou behalve toen de pindakaas op was, en ik daar niet goed op had geanticipeerd. Dat was naar.

Wat waren de hoogtepunten in de wereld?
Ik vond het een hoogtepunt dat in januari in Noord-Nederland een paar dagen werd geteisterd door extreme ijzel. Hoe vervelend ik dat ook vind voor de mensen in Noord-Holland, ik ben een slecht-weer-maniak en ik kan er niks aan doen. Het KNMI gaf toen meermalen een weeralarm af, nou dan begin ik dus behoorlijk bronstig te ijsberen, neem dat maar van mij aan. Daar wil je niet bij zijn, overigens.

Ok, en als we een top 5 zouden moeten maken?
Ach leuk, wat een leuk ideetje, dan zeg ik het als volgt:
Op 1: het Nederlandse dierenpark Emmen verhuisde op 25 maart naar de nieuwe locatie op de Es
Op 2: In Rusland werden in oktober parlementsverkiezingen gehouden
Op 3: de intocht van Sinterklaas op 12 november in het Zuid-Hollandse Maassluis
Op 4: de geboorte van Jigme Namgyel Wangchuck op 5 februari, de nieuwe prins van Bhutan
En op 5, uhm, eventjes denken: schrikkeldag, op 29 februari, jeetje ja, dat was ik bijna vergeten

En de extreme ijzel dan?
Ja dat was mooi ook, echt een hoogtepunt.

En de dieptepunten?
Wat een saaie vraag! Jeetje wat saai, heel heel saai. En negatief ook. Zo’n negatieve instelling, vreselijk. Dit is een dieptepunt, dit moment met jou. Gadverdamme.

Over Ada Sappelaar

Ada Sappelaar
Ada is heel onzeker. Ze weet nergens van of ze het wel kan en als het gelukt is iets te doen - wat dan ook, al is het de afwas, dan trilt ze van angst of het wel goed is. Het liefst ligt Ada daarom thuis op de bank en kijkt ze naar haar boze, verongelijkte kat in zijn kooi op het balkon.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …