beursplein
Beursplein 5, zoals de foto zelf ook al zegt. Foto: Kaj17 via Compfight cc

Eelco Blok en Jan-Kees de Jager hebben helemaal niks

Bestuursvoorzitter Eelco Blok en financieel directeur Jan-Kees de Jager hebben aandelen KPN aangeschaft. Een melding van Autoriteit Financiële Markten toonde dat Eelco Blok 25.000 aandelen heeft gekocht en Jan-Kees de Jager 46.000 aandelen.

Door: Godrjon van de Lied; toen hij thuis aan het werken was op een doordeweekse dag.

Studiereis

Eelco Blok en Jan-Kees de Jager waren begin 2015 samen op studiereis naar Gambia en kwamen daar oog in oog te staan met een ober die vertelde over de armoede buiten het resort. Ze waren zo aangedaan dat ze thuis besloten aandelen te kopen om grote winsten te maken en daarmee de arme mensen in Gambia te helpen.

Het is een groot misverstand dat bestuurders van grote bedrijven alleen maar aan hun eigen portemonnee denken en avonden lang bowlen in gouden strings. Dat doen ze allang niet meer.

De topbestuurders doen er juist alles aan tegenwoordig om de minderbedeelden bij te staan. Al het geld dat ze over hebben sturen de wereld over om de armen te helpen. Arme mensen staan er behoorlijk van te kijken.

Te grote offers

Eelco Blok en Jan-Kees de Jager wonen allebei inmiddels ook in een rijtjeshuis zonder meubels, gordijnen, keuken, badkamer. Helemaal niks hebben ze. Ze kunnen niet eten, zich niet wassen, iedereen kijkt naar binnen terwijl ze in hun lege woonkamer zitten. Dat is hoe het werkelijk is bij de directieleden thuis.

Er gaan nu stemmen op in de landelijke bestuurskamers om de salarissen, bonussen en aandelenpakketten van Eelco Blok en Jan-Kees de Jager te verhogen in de hoop dat ze ook nog wat zelf houden en dan beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …