verkiezingen
Degenen die meedoen met de verkiezingen in Amerika. Foto: aehdeschaine Flickr via Compfight cc

Eén kandidaat zal winnen

In de Verenigde Staten van Amerika zijn vandaag verkiezingen. Het land, dat ten westen van ons (achter de zee – red.), ten zuiden van Canada en ten noorden van Mexico te vinden is, heeft de keuze tussen een democratische kandidaat genaamd Hillary Clinton, een vrouw, en een republikeinse kandidaat genaamd Donald Trump, een man.

Door: de ‘redactie’: 8-11-2016 om ongeveer 16.29 uur, zo’n beetje.

Eén van de twee kandidaten zal de huidige president, genaamd Barack Obama, vervangen. 

Onze correspondent Man Tuis is in Washington (in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden – red.) waar hij voor ons verslag doet: ‘het is nu nog vroeg hier maar de stembussen zijn geopend. Er zullen vandaag mensen stemmen. Morgen, als alle stemmen geteld zijn, zal de uitslag bekend worden gemaakt. Ik zal die ook doorgeven als het zover is, ik zal dat niet vergeten, zoals vorige keer.’

Man Tuis (die dus niet thuis is, voor de duidelijkheid – red.) heeft wat gewone gesprekken gehad met stemmers. Eén vrouw uit Oklahoma zei bijvoorbeeld: “ik ben het stemhokje in gegaan en heb mijn stem uitgebracht. De rest van het volk zal dat ook doen en dan wordt degene die gewonnen heeft president.”

De belangrijkste taak van de kersverse president is volgens Man Tuis (let op: is in Washington – red.) het besturen van het land: ‘hij of zij zal ministers benoemen en die zullen dan aan de slag gaan met de hun toegewezen taken. De president zal de grote lijnen uitzetten en relaties onderhouden met de rest van de wereld. Net als bij ons en veel andere landen eigenlijk.’

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …