eu
Een muurschildering met het woord 'nein'. Foto: aestheticsofcrisis via Compfight cc

Fliegende Katze! Schreef Angela

De Europese onderhandelaars hebben het erg naar de zin met de Grieken. Voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem heeft aangegeven dat het lastig wordt Griekenland in de eurozone te houden als het referendum in Griekenland een ‘nee’ oplevert. 

Door: de redactie; op een druilerige doordeweekse middag

App-groep

‘Ken je het gezegde een kat in het nauw maakt vreemde sprongen?’ Dijsselbloem vraagt het met geniepige oogjes. ‘Jean-Claude, Angela en ik hebben een app-groep genaamd “geilekat”, wat in het Duits zoiets betekent als toffe kat. In die app-groep bedenken we steeds weer voorwaarden of eisen om een overeenkomst onmogelijk te maken waardoor we hopen dat de Grieken een gekke sprong maken. Snap je? En als ze dat dan doen dan appen we allemaal: fliegende Katze! Zo van dat de kat de lucht in is gesprongen. Ja.’

Fliegende Katze

‘De laatste keer, toen de Grieken ineens met het referendum aankwamen buitelden de breed lachende smileys over elkaar heen in de groep hoor. Fliegende Katze! Schreef Angela. Het is de sport wie het het eerst typt. Ik geloof dat ze zelfs de ‘ik huil van het lachen’-smiley gebruikte. Nou die gebruiken we bijna nooit kan ik je vertellen.

Varoufakapsalon

‘En nu zeg ik gewoon dat als de uitkomst van het referendum ‘nee’ is dat we de Grieken uit de eurogroep knikkeren! En dan zwak ik die uitspraak weer wat af daarna om ze straks weer ‘één laatste kans te geven’. Erg plezierig allemaal. We zitten nu met smart te wachten wat de Grieken gaan doen. Ik las dat Varoufakapsalon (zo noemen we hem in de app-groep lachende smiley!) al heeft gezegd dat hij opstapt bij een ‘ja’! Fliegende Katze ja! Oh shit dat moet ik typen in de app-groep inderdaad ja, haha! Maar dat heeft Angela natuurlijk al gedaan. Ja, zie je.’

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …