amerika
Het Statue of Liberty bij de ingang van Amerika. Foto: Pauldc Flickr via Compfight cc

Geen zorgen meer over Amerika

De stichting Bezorgd Over Bondgenoten (BOB) heeft opgelucht ademgehaald: Amerika verandert níet in een dictatuur. Toekomstig president Donald Trump (we hebben al eerder over hem bericht) heeft gezegd dat zijn bedrijf in handen komt van zijn zoons en een vertrouweling, dus belangenverstrengeling is uitgesloten. In vergelijking met Rutte blijkt verder alles ok.

Door: Godrjon van de Lied; 17 januari 2017, 10:53 uur

‘We zijn altijd bezorgd over onze bondgenoten – in die zin hebben we onze naam goed gekozen – recent waren we bezorgd over Liechtenstein, en nu over Amerika. Geheel onterecht dus.’ Zegt woordvoerder Ferdinand Roozenvliet van BOB. ‘Trump wordt geen dictator maar de “grootste banenmaker die God ooit gemaakt heeft, tijdens zijn baan, als God”. Dat wisten we niet maar dat heeft hij gezegd.’

‘Nu de zakelijke belangen goed gescheiden blijken, blijven er nog maar een paar bijzaken over die op een dictatuur kunnen wijzen; generaals in de regering, vrienden en familie van de president op machtige posities en intimidatie van de de pers.’ Zegt Roozenvliet. ‘Maar dat zijn allemaal maar kleine dingetjes, dus…ammehoelaaaa…Sorry.’

‘Ook in een goed functionerende democratie vind je dat soort mini-vergrijpen.’ Legt Roozenvliet uit. ‘Zo heeft de heer Rutte ook generaals in zijn regering, te weten de heer Plasterk en mevrouw Ploumen. Zij willen continu vijanden elimineren maar Rutte zegt dan: “Stop. Niet doen, stop, niet doen.”

Verder is Ruttes moeder één van zijn adviseurs, dat gaat hartstikke goed. Laatst had ze geadviseerd een muur bij de grens met België te maken maar daar trekt hij de grens en zegt ‘nee, dat doe ik niet, nee, dat doe ik niet’ (ze had stiekem een steenfabriek zonder dat Rutte het wist, bleek uit een geheim rapport waarin stond: “dat soort kapriolen schijnt ze uit te halen”).

‘Tot slot weten we allemaal dat Rutte de krant Hallo Leeuwarden regelmatig uitmaakt voor een feiten-orgie op papier, maar hij moet zich ook kunnen afreageren. Dat is niet erg. Allemaal ok dus, geen zorgen meer over Amerika, BOB gaat zich nu richten op een ander land. Groenland hoor ik kwalijke geluiden over.’ De heer Roozenvliet rent weg.

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …