juncker
Juncker zit achterover geleund met anderen aan een tafel. Foto: More pictures and videos: connect@epp.eu via Compfight cc

Gepikeerdheid van Juncker lijkt ernstig geëscaleerd

De voorzitter van de Europese Commissie Juncker is gepikeerd over kritiek op zijn Commissie dat de vluchtelingenproblematiek niet op tijd is ingezien en niet goed wordt aangepakt. Juncker heeft gezegd dat de EU-landen meer vluchtelingen moeten opnemen.

Door: Man Tuis; 4 september 2015, 13:13 uur

De EU-landen hebben aangegeven dat ze het een ernstig probleem vinden dat Juncker gepikeerd is. De Europese leiders houden binnenkort een spoedvergadering om te praten over hoe de gepikeerdheid van Juncker kan worden opgelost.

Probleem oplossen

“We hebben kritiek geuit op Juncker en de commissie omdat er niks aan de vluchtelingenproblematiek wordt gedaan maar dat was een fout.” Aldus Merkel namens de regeringsleiders. “Dat met die vluchtelingen loopt wel los, de situatie met de gepikeerdheid van Juncker lijkt echter ernstig geëscaleerd. Het is maar te hopen dat we zijn gepikeerdheid nog in bedwang kunnen houden, we gaan er in ieder geval alles aan doen.”

Opvrolijken

Volgens betrouwbare bron zijn de regeringsleiders van plan een stukje uit ‘Cats’ op te voeren om Juncker op te vrolijken. “Het schijnt dat de regeringsleiders erachter zijn gekomen dat het Juncker’s lievelingsmusical is en onderhandelen nu via hun ambtenaren over wie welke kat mag spelen. Dat is erg belangrijk omdat de kat die je speelt bepaalt welke status je hebt binnen de groep.” Aldus de betrouwbare bron.

Kattenmens

In een interview van jaren eerder heeft Juncker wel eens verteld dat hij verzot is op de musical. “Het gaat over een stel katten op een vuilnishoop, ze zingen je toe en doen allemaal gekke dingen. Daar raak ik absoluut niet gepikeerd van. Na afloop zit ik ook altijd heel hard kattengeluiden te maken omdat het gewoon passend is. Voornamelijk kirren overigens, ik kir heel laag, grauw en hard. Mensen die voor me zitten in het publiek zitten vinden dat soms leuk maar soms ook helemaal niet.”

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …