ttip
Een gepassioneerde protestant. Foto: eci_ttip via Compfight cc

Haar van de Amerikanen likken

Europa en de VS zijn sinds 2013 aan het onderhandelen over ‘Het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag’ (TTIP). Sinds kort klinkt er echter kritiek vanuit Europese landen op het verdrag. 

Door: de redactie; 11-4-2015, 16.35 uur

De afgelopen maanden is het Europese burgers duidelijk geworden dat TTIP negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor de Europese samenlevingen. Het verdrag moet er kennelijk voor zorgen dat we Amerikaanse chloorkippen gaan eten.

Verder mogen Amerikaanse multinationals straks onze regeringen zomaar buiten de rechter om aanklagen als wetgeving hen niet bevalt. Oh ja en we worden allemaal ongezond gemaakt en ontslagen. De vraag is vooral waarom Amerikanen ons dit allemaal willen aandoen.

Rode lijnen

Maar gelukkig heeft Minister Ploumen rode lijnen getekend. Ze heeft grenzen gesteld aan wat toelaatbaar is voor Nederland. Ze heeft daarbij natuurlijk helder aangeven waar de rode lijnen getekend staan:

‘Wij willen geen chloorkippen, maar hormoonvlees is prima omdat ik het heel lekker vind klinken en er zin in heb om het vlees thuis tegen de muur te gaan gooien. Verder is het natuurlijk best ok als onze onderhandelaar steeds het haar van de Amerikaanse onderhandelaars netjes kamt en glad likt maar hoeft het van mij niet gepaard te gaan met zo veel hysterische gebaren en al dat gegil.’

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …