minister kamp
Minister Kamp staat en kijkt. Foto: ifabrica via Compfight cc

Henk Kamp: ‘uitwaaien op strand niet goed voor economie’

Minister van Economische Zaken Henk Kamp heeft in een interview zondag bij het tv-programma Buitenhof aangegeven dat vluchtelingen ‘niet goed zijn voor de economie’.

Door: D.N. Herfscht; 12 oktober 2015, 18:38 uur

Nadat minister Kamp had uitgelegd waarom de vluchtelingen niet goed zijn voor de economie (‘ze moeten integreren en dat is niet goed voor de economie’), ging hij door met wat er nog meer niet goed voor de economie is. De interviewer probeerde wel een gesprek te voeren, maar dat lukte niet.

‘Het klimaat is niet goed voor de economie.’ Zo zei hij. ‘Op het klimaat moeten bedrijven zich steeds aanpassen en dat is niet goed voor de economie.’

De interviewer keek minister Kamp inmiddels glazig aan, omdat minister Kamp zelf ook glazig naar de interviewer keek. Toen de interviewer nog een poging waagde een lijn in het gesprek te krijgen, begon Kamp weer:

‘Uitwaaien op het strand is ook niet goed voor de economie. Je kan beter uitwaaien in een winkelstraat. En vooral dan in de winkels om bij de kassa uit te waaien.’

De interviewer zei niks meer en keek op zijn horloge.

‘Voedselbanken zijn niet goed voor de economie. Mensen krijgen er gratis eten en dat is niet goed voor de economie, de mensen kunnen beter eten kopen. Net als vluchtelingen beter thuis kunnen blijven, dat is veel beter voor onze economie omdat ze hier niet hoeven integreren. Ik raad alle vluchtelingen ook met klem aan om thuis te blijven, als ze onze economie willen sparen tenminste, “als ze dat eventueel belangrijk zouden vinden”.’

De minister zat nog lang nadat iedereen al uit de studio weg was en de lichten uit waren met zijn vingers de ‘tussen haakjes’-tekens na te doen.

Over D.N. Herfscht

D.N. Herfscht
Elke redactie heeft zijn schitterende briljant die raadselachtig fonkelt, ondoorzichtig schijnt, en prikt als je hem te hard vastpakt. Herfscht. Zelfs als hij een kopje koffie haalt hangt er suspense om hem heen. Behalve als hij dronken is, dan gaan alle registers open en snapt iedereen ineens waarom hij nooit wat zegt.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …