naakt
Een kunstzinnig beeld dat goed past bij het gedicht. Foto: e³°°° Flickr via Compfight cc

Het gelukkige leven I en II

In de serie Gedichten om naar om te kijken, laten we dichters aan het woord over onderwerpen. Deze week Grazule Mxnni met Het gelukkige leven I en II.

Het gelukkige leven I

Als ik omhoog kijk
Kijk ik niet omlaag
Als ik naar rechts kijk
Kijk ik niet naar links
Als ik geen kleren aan heb
Ben ik bloot. Jawel.
Blaas op de toeter!
Blaas op de toeter!

Het gelukkige leven II

Zullen we vanavond met elkaar?
Ik vind het goed
Ok, dan maak ik me klaar
Wil je nog een kopje koffie?
Dat wil ik wel hoor.
Al is het alleen al om de koffie over mezelf heen te gooien.

Grazule Mxnni

Toelichting van de schrijver: “naakt zijn is een belangrijk onderdeel van het leven; we zijn eigenlijk allemaal naakt, onder onze kleren. De afgelopen 22 jaar heb ik me bezig gehouden met naakt zijn, en van dat wetenschappelijke onderzoek zijn deze gedichten het resultaat.” – Grazule Mxnni

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

rododendron

Rododendron

In de serie Gedichten om naar om te kijken, laten we dichters aan het woord …