rutte
Mark Rutte en iemands achterhoofd. Foto: European Council via Compfight cc

Het hele overleg gaat over tompoezen

Na 9 dagen overleggen hebben coalitiegenoten VVD en PvdA overeenstemming bereikt over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Er zullen alleen bij vijf grote steden opvangcentra overblijven waar asielzoekers tijdelijk opvang krijgen, waarna ze terug moeten naar het land van herkomst.

Door: de ‘redactie’; op en bepaalde dag in april 2015, en op een bepaald tijdstip

Vergadertraject

De oppositie en de gemeenten hebben verwonderd kennis genomen van de overeenkomst. De vraag rijst wat er tijdens die 9 dagen allemaal besproken is, om uiteindelijk tot zo’n simpel akkoord te komen. De Kritische Manchet heeft beslag weten te leggen op een verslag van het vergadertraject.

Dag 1. Mark Rutte komt binnen en maakt een grap over tompoezen. Het hele overleg gaat vervolgens over tompoezen. Lodewijk Asscher is voornamelijk verzot op Bossche bollen, dit herhaalt hij veelvuldig.

Dag 2. Fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD zegt dat hij wil dat alle opvangtehuizen worden omgeturnd tot feestwinkels en dat de asielzoekers alleen mogen blijven als ze zich allemaal laten omscholen tot chefkok. De PvdA-top is het hier niet mee eens.

Diederik Samsom deelt paracetamol uit en stelt voor om McDonald’s te laten bestellen

Dag 3. Iedereen heeft een kater en er wordt geklaagd over hoofdpijn en dorst. Diederik Samsom deelt paracetamol uit en stelt voor om McDonald’s te laten bestellen. Tijdens het eten zegt Lodewijk Asscher dat hij toch geen Quarterpounder had moeten bestellen maar dat hij altijd zegt dat hij geen Quarterpounder had moeten bestellen nadat hij een Quarterpounder heeft besteld.

Dag 4. Iedereen is moe en wil thuis op de bank liggen en Girls kijken. Er wordt besloten het weekend als pauze in te lassen. Iedereen loopt de vergaderzaal uit en roept ‘weekend! Weekend! Weekend!’

Dag 5. Girls wordt besproken. Na de koffie spreken de leden van de coalitietop af net te doen alsof ze 2 dagen overleggen om het spannend te houden.

Niemand doet mee omdat niemand Fries kan

Dag 7. Halbe Zijlstra stelt voor om de vergadering in het Fries te houden. Niemand doet mee omdat niemand Fries kan maar Halbe blijft stug in het Fries praten waardoor veel verwarring ontstaat. De PvdA zegt hier te veel moeite mee te hebben en het gesprek te willen staken.

Dag 8. De PvdA wil dat er 600 opvangtehuizen komen met hoogpolig tapijt. De bewindslieden van de VVD kunnen hier niet mee akkoord gaan. Zij stellen op hun beurt voor dat de asielzoekers als levende kanonskogel moeten worden teruggeschoten naar land van herkomst. De PvdA vindt dit te ver gaan.

Dag 9. Binnen 5 minuten wordt de overeenkomst op een papiertje gekrabbeld, iedereen juicht en danst. Mark Rutte schreeuwt ‘let op, ik kan het hardst lachen van allemaal hahahaha!’ Zijn kaak schiet uit de kom maar dat is niet erg, zegt hij, want dat gebeurt vaker en hij duwt zijn kaak weer terug.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …