teeven-deal
Een plakkaat met het woord stilte in twee vreemde talen. Foto: logatfer via Compfight cc

‘Hou een orgie met bonnetje stil’

Nieuwsuur heeft e-mails in handen waaruit blijkt dat medewerkers van het Ministerie van Justitie van hogerhand zijn opgedragen te stoppen met zoeken naar ‘het bonnetje’. De e-mails suggereren daarmee dat het bonnetje in de doofpot is getracht te stoppen.

Door: Man Tuis; 27 januari 2016, lekker laat

Genoeg is genoeg

Er is een commissie ingesteld die gaat onderzoeken wie er precies verantwoordelijk zijn voor het oprakelen van de Teeven-deal. Volgens de voorzitter van de commissie, Frans de Gleurs, is het niet langer te tolereren dat mensen over de Teeven-deal worden lastiggevallen.

“Zelfs als blijkt dat het hele ministerie een orgie heeft gehad heeft met het bonnetje, dan nog zou er niets over naar buiten moeten komen. Niemand wil ooit meer iets horen over de Teeven-deal. En zeker niet over orgieën in verband met de Teeven-deal. Hoe die orgie er dan ook uit zou hebben moeten zien. En waarom mensen dan ook een orgie zouden hebben met een bonnetje. Waarom daarom.” Aldus De Gleurs.

Stevige maatregelen

De commissie is van plan stevige maatregelen te adviseren aan de Tweede Kamer. “We willen dat de Kamer een Teeven-wetsvoorstel indient,” vervolgt De Gleurs geestdriftig. “Woorden als ‘Teeven-deal’ en ‘bonnetje’ moeten verboden worden, net als ‘Teeven’ of ‘Fred’ en ‘Teeven’ of ‘Fred’ los van ‘Teeven’.”

“Maar dat niet alleen, nee, het vragen aan klanten in winkels of ze, als ze eenmaal afgerekend hebben, een bonnetje willen, wordt volstrekt uit den boze. Volstrekt. Een alternatief zou kunnen zijn: ‘wilt u een papiertje met een opsomming van uw boodschappen en de bijbehorende prijs, handig opgeteld met onderaan het eindtotaal?’” Zegt De Gleurs.

“Er zijn al meerdere mensen die na het horen van het woord ‘bonnetje’ hun volle tas met boodschappen hebben leeggegooid over de scanner, de caissière, de andere klanten, de versafdeling, de vriezers, de vakkenvullers, de flessenretourneermachine. En kan je het ze kwalijk nemen? Kan je het ze kwalijk nemen? Deze Gleurs niet. Maar wenselijk is anders.” Lichtte de voorzitter zijn beweegredenen toe.

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …