griekenland
Een Grieks huis. Foto: caribb via Compfight cc

‘Ik ben dit jaar de voetveeg-elf’

De premier van Griekenland Tsipras heeft de hoofdonderhandelaar vervangen die met Europa moet onderhandelen over de financiële hulp van Europa. De vorige hoofdonderhandelaar, minister van Financiën Varoufakis, ging onvoorbereid de laatste onderhandeling in waardoor er veel kritiek kwam op zijn functioneren.

Door: Godrjon van de Lied en Elsebra van Wede; 28-4-2015, 10.32 uur

Elfendansen

Minister van Financiën Varoufakis kon zich niet voorbereiden op de vergadering omdat hij te druk was met zijn rol voor het Middeleeuwse elfendansen 2015. ‘Mijn rol in de elfendans van 2015 is nog niet zo perfect als ik zou willen en ik had al een repetitie gemist’, zo legde hij uit. ‘Dat is een absolute doodzonde. Gelukkig ben ik nu van die rare onderhandelingen af zodat ik me volledig op het elfendansen 2015 kan richten.’

Het is voor mij heel belangrijk

Minister Varoufakis doet elk jaar mee aan het Middeleeuwse elfendansen. ‘Het is voor mij heel belangrijk. Ik ben dit jaar de voetveeg-elf, dat is de belangrijkste rol die je kan krijgen. Tijdens de hele dans word je geschopt en geslagen. Dat is ontzettend bijzonder. Deze rol is het hoogtepunt van mijn leven.

Mijn vrouw vroeg zich bijvoorbeeld af wat we zouden doen nadat ik voetveeg-elf ben geweest. Maar dan gaan we natuurlijk reizen maken op de motor en wijn drinken. Ik zal overal onthaald worden als grote ex-voetveeg-elf en gratis mogen eten als ik een klein stukje dans.’

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …