Schippers
De minister blaast zachtjes. Foto: bogers via Compfight cc

‘Ik heb ook een friet getekend, gewoon zomaar een friet’

Minister Schippers (VVD) heeft in een interview aangegeven dat ze niet denkt dat het toeval is dat het bonnetje van de Teevendeal opdook zo vlak voor de verkiezingen. Er waren krachten van buiten die de VVD schade probeerden te berokkenen, zo stelde ze. 

 Door: D.N. Herfscht; 16-3-2015, 10.55 uur

Het is geen toeval dat minister Schippers zo vlak voor de verkiezingen zegt dat het geen toeval is dat het bonnetje van de Teevendeal is opgedoken. Het waren krachten binnen het campagneteam die haar ertoe hadden aangezet.

“Dat bewijs is niet erg wetenschappelijk omdat ik het zelf heb verzonnen”

Ze had het in haar niet-toevallige betoog verder niet over krachten binnen haar eigen partij die gelogen hadden. Die krachten bestonden kennelijk niet of moesten even niet meer genoemd worden. Ze vond wel dat het ‘rotincidenten zijn’ en ‘dat er te veel dingen naar boven komen.’ De VVD heeft aangekondigd een grootschalig onderzoek te gaan instellen naar hoe het kan dat er krachten binnen de samenleving zijn die de waarheid boven tafel proberen te krijgen.

“Stel nou dat iemand dat zou publiceren”

Minister Schippers: ‘het is niet de bedoeling dat mensen dat doen. We willen gewoon alles kunnen zeggen wat we willen. Laatst heb ik bijvoorbeeld gezegd dat het bewezen is dat de zorg echt goed functioneert. Dat bewijs is niet erg wetenschappelijk omdat ik het zelf heb verzonnen dus dat ligt veilig in een kluis. Stel nou dat iemand dat zou publiceren dan zouden ze erachter komen wat ik er allemaal voor gekke tekeningetjes op heb gekrabbeld. Er staat bijvoorbeeld een olifant op wiens slurf en geslachtsdeel ik heb omgewisseld. Maar dat is niet alles, ik heb ook een friet getekend, gewoon zomaar een friet in z’n eentje, zonder andere frietjes. Ik bedoel wie doet nou zoiets?’

Over D.N. Herfscht

D.N. Herfscht
Elke redactie heeft zijn schitterende briljant die raadselachtig fonkelt, ondoorzichtig schijnt, en prikt als je hem te hard vastpakt. Herfscht. Zelfs als hij een kopje koffie haalt hangt er suspense om hem heen. Behalve als hij dronken is, dan gaan alle registers open en snapt iedereen ineens waarom hij nooit wat zegt.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …