kranten
Heleboel kranten op de grond. Foto: KSA Ter-Straeten via Compfight cc

Ik ken Kees al jaren

We zijn net terug uit Curaçao, mijn vrouw en ik. We hebben ons huis aan de Cote d’Azur verkocht omdat we een goede winst konden behalen, en toch wel toe waren aan een nieuwe omgeving. Meestal zijn we eerder terug van vakantie dan half september, maar nu moest er natuurlijk het nodige gebeuren om ons huis ‘ons huis’ te maken. We hebben genoten.

Column Jan-Dirk Plautvodt

Uiteraard val ik thuis in Heemstede over een berg post mijn hal binnen. Ik pak er de meest recente NRC bij, toevallig de zaterdageditie want het is zaterdag, en wat zie ik? De Volkskrant heeft weer eens één van mijn vrienden bij de ABN te grazen genomen.

‘Uit onderzoek’ (lees: uit heksenjacht) van de Volkskrant is gebleken dat Kees Van Dijkhuizen een nevenfunctie bij Stichting Bewind (welke het vermogen van de Oranjes beheert) niet heeft genoemd in het jaarverslag of op de website van ABN Amro.

Ik ken Kees al jaren. We hebben niet samen gestudeerd maar ik ben in die tijd eens aan hem voorgesteld door een vrindje van een vrindje van een vrindje en zag meteen: deze man heeft financiële talenten. Kees bleek een fervent schaatser, net als ik. Sinds die eerste ontmoeting hebben we vele lange schaatstochten van wel 100 km soms gemaakt. In het begin hadden we dan vaak ook romantische tussendoortjes in het riet, ‘oppassen dat het ijs niet te zwak is!’ riepen we dan voor de grap, maar later gingen we met onze families.

Het zegt allemaal misschien niet veel over of het goed is, of niet om een nevenfunctie te vermelden of niet, maar ik ben het persoonlijk toch wel beu dat onze hardwerkende directeuren zo de maat worden genomen. We zouden als maatschappij toch eens vaker moeten kijken van, wat is er nou helemaal mis met zo’n financiële wereld en waarom besteden we daar zoveel aandacht aan?

Over Jan-Dirk Plautvodt

Jan-Dirk Plautvodt
Columnist Jan-Dirk Plautvodt schrijft over alles wat hem opvalt. Zijn grote liefde is hijzelf. Zijn vrouw heet Truus (“Truusje”). Jan-Dirk vindt ‘hobby’ een vreselijk woord maar hij mag graag borrelen, tuinieren met Truusje en geld verzamelen, alhoewel hij eigenlijk voornamelijk borrelt terwijl Truusje het geld en de tuin doet.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …