buma
Foto: More pictures and videos: connect@epp.eu Flickr via Compfight cc

Informant ‘Eddy’: geheime relatie Buma en Klaver echte reden mislukken formatie

De formatie tussen de partijen VVD, CDA, D66 en GroenLinks is mislukt. De onderhandelaars werden het niet eens over ‘migratie’, aldus de officiële lezing. Maar onze informant Eddy Diepindekeel weet wel beter.

Door: Man Tuis; 18 mei 2017, 18.57 uur

Eddy zegt dat het vooral misliep op de (eerder gelekte) chemie tussen Buma en Klaver. Er zou inmiddels een geheime relatie zijn ontstaan tussen de twee. Die zou zo snel tot een ‘getrouwd stelletje’-niveau zijn ontwikkeld, dat de twee elkaar om de haverklap verhit verwijtend in de rede vielen.

‘De situatie was onhoudbaar,’ aldus Eddy. ‘Op een gegeven moment vroeg Buma of Jesse de suiker wilde doorgeven. Jesse reageerde met iets van: “oh meneertje wil de suiker, meneertje wil de suiker, nou dan moeten we allemaal maar in de pas springen, want owee als meneertje niet meteen krijgt wat hij wil!” We snapten er allemaal niks van. Buma keek beschaamd voor zich uit en zei toen: “sorry liefje”.

De informant moet grinniken. ‘Ik zit ondertussen een clowneske komediefilm uit Frankrijk te kijken uit 1969, ik ben dol op films uit 1969, en al helemaal als het om clowneske komediefilms gaat. Jullie vinden het niet erg toch? Het gesprek loopt toch via Skype.’ Onze verslaggever gaf op dat moment aan dat niet erg te vinden.

De informant vervolgt: ‘en toen vroeg Rutte: “Hebben jullie een geheime relatie? Zoiets doe je toch niet op je werk?” Waarop Buma zei: “nee nee, ik heb die knappe jongen nog nooit eerder gezien.” Waarop Klaver boos wegliep en zei: “Ik wil hem nooit meer zien.” Rutte dacht toen even na en zei: “goed, dat was dat, misgelopen op migratie?” Waarop iedereen instemmend knikte.’

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …