ABN Amro
Indrukwekkend hoog gebouw van onderen. Foto: amsfrank via Compfight cc

“Karl Marx van de staatsbank”

De staat verdient als eigenaar van ABN Amro goed aan de bank en dat is Minister Dijsselbloem een doorn in het oog.

Reportage – De redactie

‘Op deze manier gaan we straks al dat geld dat we in de bank hebben gepompt terugverdienen.’ Zei Dijsselbloem na afloop van een debat in de Tweede Kamer wanhopig.

‘Daarbij wordt de bank alleen maar meer waard hoe langer we wachten met verkopen. Dat is niet goed. We moeten verkopen als de bank niks oplevert: “Buy high sell low” noem ik dat. Straks zouden we nog winst op de verkoop gaan maken. Het is dus zaak om geen tijd te verliezen. Geen tijd. Ik ben blij dat de Tweede Kamer zo wijs is om dit ook in te zien.’

Gerrit wil een andere bijnaam

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm reageerde verheugd. ‘Waar het om gaat is dat mijn pak meer glans moet krijgen op feestjes. Dat is essentieel voor een duurzame en rechtvaardige toekomst van mijn carrière. Iedereen lacht me op elke gelegenheid waar ik kom uit en noemt me “Karl Marx van de staatsbank”. Wist je dat? Denk je dat dat leuk is? Ik zou liever bijvoorbeeld “Fat Dick from the big Cockbank” genoemd worden, hoor je me? Noem me eens zo alsjeblieft, noem me eens zo, zeg maar: “you are Fat Dick from the big Cockbank”.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …