khamenei
Een prent. Foto: indigoprime via Compfight cc

Khamenei heeft geen zicht op hele rotonde

Na de nucleaire deal zal Iran zich blijven verzetten tegen de ‘arrogante VS’. In een ongebruikelijk eerlijke toespraak zei de machtigste man van Iran, Ayatollah Khamenei, dat hij ook wel begreep dat het wat raar klonk om zoiets te zeggen. Het probleem was dat hij na 26 jaar schelden op de VS niet wist hoe hij een andere toon moest aanslaan.

Door: de redactie; zo ergens tegen borreltijd, er zat een vijf in de klok, dat is zeker.

Rotonde

Khamenei zei dat hij eindeloos voor de spiegel had geprobeerd om iets aardigs te zeggen over de VS maar dat hij vervolgens steeds de controle over zijn stem verloor. Zijn positief bedoelde zinnen mondde dan weer uit in woedende uitlatingen. Ook zei hij ‘niemand heeft zicht op de hele rotonde, je kan alleen maar een klein deel zien, een klein deel.’ Khamenei gaf aan niet te weten waarom hij nou juist die zin tegen zichzelf in de spiegel herhaalde en dat hij dat nog zou gaan uitzoeken.

Koekjes

Uiteindelijk probeerde Khamenei aan het einde van zijn openhartige speech nog een keer iets positiefs te zeggen over de VS maar weer mislukte het: ‘de VS hebben zich ingespannen, hebben zich ingespannen… de VS hebben zich ingespannen… om ons te vernederen! We zullen ons niet laten vernederen! Niemand heeft zicht op de hele rotonde!’ Khamenei stopte gefrustreerd met zijn speech en vertrok. Hij zei dat hij geen zin meer had in zijn Tourette-gedoe en thuis koekjes wilde gaan eten.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …