erdogan
Erdogan staat op een podium en zegt dingen. Foto: g20_turkey via Compfight cc

Merkel niet met stieren

De Duitse satiricus Jan Böhmermann heeft de Turkse president Erdogan ervan beticht geiten te neuken (onzin natuurlijk). Erdogan pikte dit terecht niet, en vroeg de Duitse Bondskanselier Merkel de man te vervolgen voor de belediging. Erdogan kan veel hebben maar dit ging te ver. Uiteraard is Merkel het daar allemaal mee eens.

Column Jean-Luc Mieze

Geiten

Het is goed als Böhmermann wordt aangeklaagd. De heer Böhmermann kan niet zomaar zeggen dat een staatshoofd uit een ander land met geiten neukt, zonder enig bewijs. Waar haalt de heer Böhmermann dat vandaan? De heer Erdogan heeft in zijn leven nog nooit met een geit de liefde bedreven. Waarom zou hij seks hebben met geiten?

Stieren

En al zou Böhmermann bewijs hebben, is het niet een privézaak waar de heer Erdogan al dan niet mee neukt? Ook al zijn het geiten, dat is ook ok, maar ga hem er niet om veroordelen. Wat nou als een Turkse satiricus zou zeggen dat Merkel door stieren wordt geneukt? Dan zou Erdogan ook ingrijpen. Ook al zou het waar zijn. Sterker nog, Erdogan heeft alle Turkse satirici bij voorbaat al vastgezet. Zo is hij: rechtvaardig. Daar zou de heer Böhmermann eens een grapje over moeten maken.

Over Jean-Luc Mieze

Jean-Luc Mieze
Jean-Luc Mieze is over veel zaken niet te spreken en mag daar graag over foeteren. Maar hij kan ook in diepe verwondering raken en op zondagmiddag in huilen uitbarsten bij een film over een labrador die het moet zien te rooien in een vijandige omgeving.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …