proces wilders
Een beeld met een evenwichtsding in de hand. Foto: Markus Daams via Compfight cc

Met waarheidelijkheidsvinding bezig zijn is niks

Het geteisem dat Wilders aanklaagt en al die mensen daar bij de rechtbank zijn allemaal niet te vertrouwen. Die types proberen allemaal maar wat te doen. En ze zeggen van alles om gedaan te krijgen wat ze willen. Het is een schande dat ze Wilders zomaar mogen aanklagen omdat hij zegt wat hij wil.

Column Jean-Luc Mieze

De enige manier waarop Wilders een eerlijk proces kan krijgen is als hij zelf de rechter en de aanklager mag zijn. Hij kan dan de mensen aanklagen die hem aanklagen en zichzelf voortdurend gelijk geven. Dat is de enige manier dat het recht zegenlijkheid zal vieren.

Ik denk dat het een prachtig proces wordt, tenminste niet zo’n saaie zitting waarin echte rechters en aanklagers voortdurend met feiten en waarheidelijkheidsvinding bezig zijn; nee dat is niks. Wilders die heen en weer rent van de stoel van aanklager naar de stoel van rechter; zijn prachtige haar boven de zwarte gewaden wapperend: ik kan niet wachten, mijn temperatuur stijgt als ik eraan denk.

En reken maar dat die aanklagers veroordeeld worden door Wilders, die tuigelingen, en dan dus wel met een eerlijkheidsproces hè, dan dus wel. We moeten de straat op. De aanklagers van Wilders moeten we op onze beurt aanklagen en meteen veroordelen. Dat is de enige manier. Lang leve de hitsigheid, en ons hoogstaande koninkrijk.

Over Jean-Luc Mieze

Jean-Luc Mieze
Jean-Luc Mieze is over veel zaken niet te spreken en mag daar graag over foeteren. Maar hij kan ook in diepe verwondering raken en op zondagmiddag in huilen uitbarsten bij een film over een labrador die het moet zien te rooien in een vijandige omgeving.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …