dijsselbloem
Minister Dijsselbloem zit en kijkt. Foto: European Parliament via Compfight cc

Minister Dijsselbloem trots op zijn achteraf-afwijs-beleid

De bestuurder van Schiphol Jos Nijhuis kreeg vorig jaar een bonus van 370.000 euro op een basissalaris van 389.000 euro. Volgens minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is deze verhouding niet goed. 

Door: Man Tuis; 15-4-2015, 16.34 uur

Jos Nijhuis is nog één van de weinige bestuurders van een staatsonderneming wiens contract nog zo’n hoge bonus toestaat. Alle andere bestuurders kunnen een bonus krijgen van maximaal 20% van het vaste salaris.

Dus die hoge beloningen zijn gelukkig al bijna verleden tijd want Jos Nijhuis had eigenlijk slechts een bonus van 77.800 euro moeten krijgen. Dat had hem tenminste geleerd, die inhalige pinguïn.

Achteraf-afwijs-beleid

Minister Dijsselbloem is trots op zijn achteraf-afwijs-beleid, zo heeft hij te kennen gegeven. ‘Wanneer er ophef ontstaat over zaken waar ik iets aan had kunnen doen, zeg ik achteraf steevast dat ik het er niet mee eens ben. Ik roep dan altijd tegen mijn mensen ‘afwijstijd!´ en dan gaan we met z´n allen hossen en scanderen: ´Afwijstijd! Afwijstijd! Afwijstijd!´’

Na een serieuze overpeinzing waarbij minister Dijsselbloem heel moeilijk uit het raam keek en onze journalist niet wist of hij in huilen uit ging barsten of niet, zei Dijsselbloem: ‘weet je wat het is? Ik heb gewoon heel veel lol in mijn werk.’

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …