Lees bericht
Een mensendrom. Foto: bogers via Compfight cc

Misschien moet de PvdA nu stiekem het volk ‘ontheffen’

Minister van onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) wil het leenstelsel voor studenten aanpassen, de voornaamste aanpassing is dat de basisbeurs zal worden omgezet van een gift in een lening. De senatoren van de PvdA in de Eerste Kamer hebben hier moeite mee, ze vinden dat de studenten zo een te hoge schuld opbouwen en dat het hoger onderwijs zo te onaantrekkelijk wordt gemaakt. 

Door: D.N. Herfscht; 20-1-2015, 18.20 uur

De basisbeurs was een gift om het volk via onderwijs te verheffen. Een links paradepaardje en nu morrelt de eigen linkse minister eraan. Dat doet pijn en daar willen PvdA-senatoren over sikkeneuren voordat ze er toch voor stemmen, de rug moet recht gehouden zijn voordat je hem buigt.

Maar de PvdA en de VVD moeten natuurlijk allebei grote offers doen, de PvdA idealistische en de VVD omdat ze met PvdA’ers moeten samenwerken. Iedereen snapt hoeveel credits ze daarvoor verdienen, één van de redenen waarom het volk een oogje toeknijpt bij de almaar langer wordende VVD-polonaise door het corruptiefeest.

Wellicht is het een idee om commentatoren van voetbalwedstrijden in het Latijn verslag te laten doen

Nu het verheffen van het volk niet meer via het onderwijs kan, zijn er nieuwe methoden nodig. Methoden die minder geld kosten want anders had de basisbeurs net zo goed gratis kunnen blijven.

Wellicht is het een idee om commentatoren van voetbalwedstrijden in het Latijn verslag te laten doen met ondertiteling, dit hoeft weinig te kosten en kan op de lange termijn behoorlijk interessante resultaten opleveren. Wanneer onze voetbalsupporters al hun spreekkoren in het Latijn uitvoeren slaan we geen modderfiguur in Europa, om het maar even zo te zeggen. Integendeel, we zouden een goudfiguur slaan.

Een ander idee is om pornosites te verplichten hun beeldmateriaal van medische termen te voorzien waarbij ze quizvragen integreren. De kijker moet steeds goed antwoorden voordat hij op (niet zo heel willekeurige) momenten door kan kijken. Alhoewel je daarmee voornamelijk mannen zou verheffen natuurlijk.

De PvdA doet er dan verstandig aan om al het onderwijs op een paar elitescholen na volledig af te schaffen

Misschien moet de PvdA nu stiekem het volk ‘ontheffen’. Dat zou wel logisch zijn want de linkse agenda is natuurlijk vervolmaakt, en als alles waar je voor vecht beklonken is, waar besta je dan nog voor?

De PvdA doet er dan verstandig aan om al het onderwijs op een paar elitescholen na volledig af te schaffen, zodat het volk binnen no-time weer radeloos door de modder ploetert en wanhopig op zoek gaat naar een partij die ze kan redden van die duivelse elite. Alhoewel er dan wellicht ook een andere partij klaar staat om dat te doen. Penibel.

 

Over D.N. Herfscht

D.N. Herfscht
Elke redactie heeft zijn schitterende briljant die raadselachtig fonkelt, ondoorzichtig schijnt, en prikt als je hem te hard vastpakt. Herfscht. Zelfs als hij een kopje koffie haalt hangt er suspense om hem heen. Behalve als hij dronken is, dan gaan alle registers open en snapt iedereen ineens waarom hij nooit wat zegt.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …