mode
Vrouwen in winterjassen. Foto: catchesthelight via Compfight cc

Modeontwerper Jil Lilabof heeft een una-sok ontworpen

Het is weer winter aan het worden, of zoals het tegenwoordig liever heet: de winter is aan het komen. En dat betekent? Winteroutfit uit de kast. Maar is het wel 2015 wat er hangt, het komt per slot van rekening uit 2014. Raad eens? Helemaal juist, wij zetten het voor jou op een rijtje, voor jou.

Door: D.N. Herfscht; 2 december 2015, 15:02 uur

De slip
Koud is het nieuwe warm, mensen douchen tegenwoordig met koud water, Bill Grills (of vergelijkbaar) van tv zegt dat het goed is. Daarna in een slip de deur uit was slechts een kwestie van tijd. Even doorbijten maar je wordt er sterk van en het staat tof. Anders, origineel. Eigen.

Lange beige regenjas
Het lijkt nu nog te far fetched (vergezocht, in het Engels heeft het toch een bepaald elán (bevlogenheid, in het Frans geeft het wat meer natur, karakter))))))))). Nieuwe zin. Het lijkt nu nog te far fetched omdat je het nog helemaal niet ziet, maar de goeie ouwe ‘vieze man’-beige regenjas (naar keuze te dragen met brilmontuur en kleren) bestormt weldra de hippere kledingrekken (sommige mensen zeggen dat het al gebeurd is maar toch voorspellen we dat het gaat komen).

Een hoge una-sok
De sok is al jaren aan een opmars bezig onder de slogan ‘ik wil meer zijn’. Modeontwerper Jil Lilabof heeft daarom een una-sok ontworpen, een doorgetrokken maillot tot aan je nek en vingers genaamd “Lilasok”. Een sokkenverkoper zei dat niemand op zo’n Lilasok zit te wachten maar dat is niet waar. Jij zit er bijvoorbeeld nu al op te wachten.

4 t/m ongeveer 12.500
Een warme trui, een dikke jas, een stevige broekrok, allemaal in 12.500 kleuren naar keuze, behalve blauw, blauw is al bezet.

Over D.N. Herfscht

D.N. Herfscht
Elke redactie heeft zijn schitterende briljant die raadselachtig fonkelt, ondoorzichtig schijnt, en prikt als je hem te hard vastpakt. Herfscht. Zelfs als hij een kopje koffie haalt hangt er suspense om hem heen. Behalve als hij dronken is, dan gaan alle registers open en snapt iedereen ineens waarom hij nooit wat zegt.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …