postnl
Postbode op een zonnige dag. Foto: amsfrank via Compfight cc

Mooie presentatie met plaatjes

PostNL heeft jaren geleden alle oud-postbodes weggewerkt en vervangen door ZZP’ers. De reden voor die operatie was niet helemaal duidelijk maar een voormalig manager van het bedrijf zegt dat het kwam doordat hij toen als stagiair een hele mooie presentatie had gemaakt met plaatjes, kleurtjes en dansende pennendoppen.

Door: Man Tuis; 12-6-2015, 17.32 uur

´Een paar van de directeuren kwijlde ervan, heel vreemd. Gehaast renden ze de kamer uit en de volgende dag was het plan om de postbodes te ontslaan doorgevoerd.´ Aldus de voormalig manager die anoniem wil blijven. ´Je mag wel een naam verzinnen hoor, Alfred Hekstenbal bijvoorbeeld.´ Aldus Alfred.

 Vervelende publieke ophef

De woordvoerder van PostNL wil verder nog kwijt dat het bedrijf de postbodes nu absoluut geen vaste baan hadden aangeboden als er geen publieke verontwaardiging was ontstaan over de problemen met de ZZP-structuur.

‘We hadden de postbodes veel liever nog heel lang zo willen uitwringen als een gelige vochtige vaatdoek, maar ja, als mensen moeilijk gaan doen dan moet je eieren voor je geld kiezen. We kijken later wel weer hoe we de zaken kunnen terugdraaien.’ Peinzend loopt hij weg: ‘misschien moet ik nog eens een keer mijn zwemdiploma halen zodat ik nog eens lekker kan spartelen in één of andere recreatieplas.’

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …