werken
Een man die op zijn werk een dutje doet. Foto: Ikhlasul Amal via Compfight cc

Neem een ridicuul grote teddybeer-pop mee naar werk

Het kantoorleven is prettig, je weet waar je aan toe bent en het geld komt maandelijks zo’n beetje op hetzelfde moment binnen. Maar soms slaat de verveling toe en dan lijkt elke seconde op een vastzittend ruimteschip.

De 8 beste manieren om de verveling te doorbreken:

  1. Verander van muisarm. Je moet helemaal wennen, je oog-handcoördinatie zal in de war zijn en het zorgt geheid voor een paar gespannen gilletjes van ongemak, roep een paar keer ‘ik ben met mijn muis aan het spelen!’
  2. Stel een timer in die elk uur afgaat en spreek met jezelf af dat je op dat moment even naar de wc gaat, dan ben je er even helemaal uit, maak op de wc kreun-geluiden als je iemand anders hoort en roep daarna dat je niet aan jezelf zit! Althans niet ongepast!
  3. Zet je dataverbinding op je telefoon uit zodat je de hele dag kan verkneukelen over wat er misschien allemaal gewhatsappt is. Gooi daarna je telefoon tegen de muur.
  4. Maak een lijstje met namen van collega’s en zet bij iedereen wat je écht van ze vindt. Druk op print en kijk of je op tijd bij de printer bent voordat iemand anders het ziet, als je op tijd bent wacht dan totdat iemand anders alsnog het velletje kan pakken en graai het uit zijn handen om voor zijn gezicht te houden.
  5. Complimenteer iemand na een vergadering met diens articulatie en vraag waar hij of zij zo geleerd heeft te praten.
  6. Vraag in de lunchzaal of je bij de directeur aan tafel mag zitten omdat je even het één en ander wil bespreken, begin daarna over je drankprobleem en vraag of hij het erg vindt als je er een biertje bijneemt.
  7. Stuur iedereen@saaibedrijf een mail met een uitnodiging voor een presentatie over hoe het bedrijf verder moet en stuur daarna nog een mail dat je niet weet hoe het verder moet.
  8. Neem een ridicuul grote teddybeer-pop mee naar werk en zeg tegen collega’s dat je niet blij bent met hoe hij je de laatste tijd behandelt. Schenk ook steeds een kop koffie over de pop als je er zelf één neemt.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …