madurodam
Het Binnenhof maar dan klein. Foto: barbiez via Compfight cc

“Nu ga ik jullie vermaken!” Riep hij

Volgens Europese regels is het niet nodig voor Nederland om zorg te dragen voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Na overleg tot middernacht zijn de VVD en Pvda nog niet tot een overeenkomst gekomen.

Door: Godrjon van de Lied; 16-4-2015, 10.57 uur

Madurodam

Ondertussen zijn de uitgeprocedeerde asielzoekers door het kabinet naar Madurodam gestuurd voor wat plezier. De voorzitter van de Vereniging van Uitgeprocedeerde Asielzoekers (VUA) zei dat ze het erg naar hun zin hadden: ‘We zijn een vrolijke groep ondanks de moeilijkheden en we zijn zo overal naartoe aan te zuigen. Toen ik een mailtje stuurde om naar Madurodam te gaan zag je dat meteen alle asielzoekers werden aangezogen.’

‘En wie wil een land nou niet in het klein zien? Premier Rutte zei dat hij het een goed initiatief vond, ook als we straks geen opvang krijgen. Dat vonden we heel sympathiek van hem. We hebben hem ook proberen aan te zuigen maar dat is niet gelukt.’

Andere werelden

Als ludieke actie had de VUA een klein huisje gemaakt en in Madurodam neergezet met de tekst “Met bed, bad en brood gaan wij tenminste niet dood!” erop. De directeur van Madurodam vond het een wat pijnlijke tekst en veranderde deze daarom naar “Het is een heel lastige discussie!” Omdat er toen pas een echt pijnlijke stilte ontstond, besloot de directeur meteen al zijn act te doen: “nu ga ik jullie vermaken!” Riep hij.

Onbegrip

De directeur klom vrolijk op een podium en begon een zelfbedachte choreografie uit te voeren geïnspireerd op een klompendans. De honderdduizenden aangezogen leden van de VUA waren zeer aangenaam verrast. Ze begrepen alleen niet zo goed wat er aan de hand was omdat het geluid van de muziek heel slecht was. Daardoor hoorden de leden alleen wat gegil van een man die heel moeilijk aan het bewegen was.

Over Godrjon van de Lied

Godrjon van de Lied
Godrjon is serieus. Hij houdt niet van pauzes of lanterfanten; het is ‘werken, werken, werken’ bij Godrjon. Als hij wel vrije tijd zou hebben dan zou hij die gebruiken om zoveel mogelijk nagels tegelijk te vijlen. Een lachje kan er een enkele keer vanaf, mits het om de mop over de skiwi gaat.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …