asscher
Lodewijk Asscher zegt "he wat?" Foto: Partij van de Arbeid (PvdA) via Compfight cc

Oh jeetje, ik ben net op weg naar de infrarood-cabine

Toen uit onderzoek van de Volkskrant bleek dat ING honderden uitzendkrachten van plan was te lozen vanwege nieuwe wetgeving, ontaardde minister Asscher in woede. De bank zou immoreel zijn en de acties zouden niet uit te leggen zijn aan werknemers en klanten. Inmiddels blijkt het allemaal genuanceerder te liggen. 

Door: de redactie; 11-4-2015, 15.57 uur

Minister Asscher, die altijd zo koel en verstandig leek, blijkt zich ook in de emo-politiek te hebben gestort. Het is inmiddels niet meer effectief als je als politicus minder dan ‘ziedend’ of ‘woest’ bent over een misstand in de samenleving. ‘Woedend’ is al eigenlijk te slapjes.

Toen dan ook bleek dat de zaak met de uitzendkrachten allemaal wat genuanceerder lag bij ING, moest minister Asscher even bellen met de bank om één en ander te overleggen en beter te begrijpen. De tijden dat bestuurders informatie inwonnen voordat ze de media vertelden dat ze ziedend waren, liggen gelukkig achter ons. Stel je voor dat er ooit weer een emotieloze minister zou komen, wat moeten we dan? Luisteren naar een weloverwogen duiding van de situatie?

Gelukkig halen de emotielozen allemaal hun neus op voor de publieke zaak om lekker in bankbesturen te vertoeven. Zo heeft de ING-top er bijvoorbeeld geen enkel bezwaar tegen zichzelf 28% salarisverhoging te geven en ondertussen duizenden mensen te ontslaan.

Zoals de CEO het zelf in de wandelgangen vergeleek: ‘het is een beetje alsof ik een generaal ben die een verliezende oorlog vanuit een wellnesscenter aanstuurt. Vind je ook niet, figurerende meeloper?’

De figurerende meeloper lachte om duidelijk te maken dat hij om de CEO moest lachen. De CEO vervolgde met een impressie van het bestuursoverleg:

“Uh generaal, we verliezen de oorlog hoor.”
“Oh jeetje, ik ben net op weg naar de infrarood-cabine.”
“Ja dat zie ik aan uw guitige badhanddoek met een palm erop, maar wat moet ik doen?”
“Zeg maar tegen die soldaten dat we het allemaal anders gaan doen en met minder soldaten.”
“Ok, dat zullen ze waarderen. U ben niet voor niks generaal hè.”
“Nee hoor en jullie hebben mazzel dat ik hier zit hoor voor dat hongerloon want ik kan zo naar het buitenland om meer te verdienen. Wil je me nog wat kruidige shampoo brengen want ik heb zo’n zware taak als generaal dat ik er kriebelhaar van krijg. Kom je straks ook even mijn enkels masseren?”

De figurerende meeloper lachte zo hard dat hij er zelf ongemakkelijk van werd. Maar gelukkig glom de CEO van trots over zijn succesvolle grap.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …