neelie
Neelie wijst twee kanten op. Foto: HolgerRings via Compfight cc

Omstebeurt mogen ze de te grote schoenen van Neelie aan

Neelie Kroes heeft toestemming gekregen om ‘speciaal adviseur’ te worden bij de Amerikaanse bank Bank of America Merrill Lynch. 

Door: Man Tuis; 27-3-2015, 22.40 uur

Je zou verwachten dat ze lobbyist zou worden met haar contacten en ervaring in Brussel maar ze wordt ‘speciaal adviseur’. Dan maakt het dus ook niet uit dat ze 18 maanden niet mag lobbyen want dat gaat ze dus niet doen.

Het is prachtig nieuws voor de voorstanders van een samenleving waarin de politiek zich hard maakt voor de burgers. De hardwerkende, belastingbetalende burgers, waar de partij van Neelie Kroes zich zo voor inzet, daar heeft zij haar hele leven voor gevochten. Idealisme heet dat.

Natuurlijk vond het publiek het vaak in eerste instantie nogal een cliché-act

Ondanks dat het een vies woord is uit het verleden, heeft Neelie Kroes zich daar nooit wat van aangetrokken. En ook nu weer niet. Ze zou een dikbetaalde baan kunnen krijgen bij de grootste bedrijven ter wereld, iedereen wil haar wel hebben en dan kan het kostenplaatje oplopen, zo weten de liberalen.

Maar Neelie zou Neelie niet zijn als ze haar eigen gang niet zou gaan. Ze gaat zich inzetten voor een kleine bank voor de kleine hardwerkende burger, waar zij slechts onbetaald ‘speciaal advies’ zal geven. Dat doet het idealistische hart van de hardwerkende burger natuurlijk enorm verwarmen.

En Neelie zal roepen “Yes that is good!”

Wat zal dat ‘speciale advies’ inhouden? Dat is koffiedik kijken. Maar er is niet veel fantasie voor nodig om te bedenken dat ze de kennis die ze in haar carrière als clown heeft opgedaan met de bank zal delen. Haar grappen met het struikelen over haar te grote schoenen hebben decennia volle tenten getrokken. Natuurlijk vond het publiek het vaak in eerste instantie nogal een cliché-act, maar haar hysterische uitvoering kreeg ze plat.

De bestuurders van de bank zullen hun geluk niet op kunnen als Neelie Kroes ze de fijne kneepjes van het vak zal gaan leren. Omstebeurt mogen ze de te grote schoenen van Neelie aantrekken en erover struikelen. En Neelie zal roepen “Yes that is good! Now fall! Fall like a clumsy idiot! Great, I almost laughed. Next.”

 

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …