Stress
Een vrouw bij de zee met een bloem in het haar. Foto: Joe St.Pierre // Joestpierrephoto.com via Compfight cc

Organiseer een congres voor Peruaanse panfluit-ensembles

Een goede gemoedstoestand is belangrijk om gelukkig te zijn, om je doelen te halen, om het in je relatie fijn te hebben en in harmonie te leven met je omgeving.

Hier 7 wijze lessen als je leven een gestresste rattenwedstrijd of een ellendige moerassenpoel is:

  1. Ga de straat op en vertel voorbijgangers over je problemen, zeg bijvoorbeeld: ‘ik ben ongelukkig en gestresst, heeft u een kopje suiker voor me?’ Met de suiker kan je Baklava maken.
  2. Mocht je in een supermarkt komen, koop een hele kar vol zalm en gooi die zodra je door de schuifdeuren bent op straat. Je kan je lol niet op. Dat relativeert enorm.
  3. Zeg thuis tegen je geliefde(n); ‘ik ga er vandoor. Het is mooi geweest.’ Ga vervolgens de hele avond in je eentje een fles wijn in een café drinken. De verrassing van je geliefde(n) als je toch weer thuis komt zal hartverwarmend zijn.
  4. Koop bij de fietsenwinkel een driewieler en ga voortaan daarmee naar je werk. Dat zal je conditie ten goede komen.
  5. Zet thuis timers op alle lampen zodat ze continu aan en uit gaan. Daardoor waardeer je zoiets kleins als een lamp die eindelijk even continu aan is.
  6. Nodig je vrienden en familie thuis uit en geef een lezing over de helende kracht van brandnetels.
  7. Organiseer een congres voor Peruaanse panfluit-ensembles. Het geluid van honderden door elkaar heen spelende panfluit-ensembles zal je doen terugverlangen naar slechts één panfluit-ensemble.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …