nieuwsmoeheid
Een aandachtige nieuwslezer. Foto: polybazze Flickr via Compfight cc

Pep nemen voor het nieuws lezen

Als algemeen expert is Walter van Mhanzen expert op het gebied van alles, dus ook op het gebied van ‘nieuwsmoeheid’, een virus dat wild om zich heen grijpt: “Het is erger dan men beseft”, aldus Walter van Mhanzen.

Interview met algemeen expert Walter van Mhanzen. Door: de redactie; 7 februari 2017, zo rond etenstijd.

Kunt u nog even uw titel ‘algemeen expert’ uitleggen?
Jazeker, dat betekent dat ik expert ben op het gebied van algemeen.

Dat is nogal breed, welke onderwerpen voornamelijk?
Nee, niks breed, alleen op het gebied van algemeen. Verder weet ik nergens iets van.

Ok. Er schijnt sprake te zijn van ‘nieuwsmoeheid’. Wat is dat?
Dat is dat betrekkelijk nieuw verschijnsel dat inhoudt dat mensen slaperig worden zodra ze nieuws lezen en in het ergste geval inslapen.

Hoe komt dat ineens?
Nou, dat is waar wetenschappers nogal over in het duister tasten. Er wordt gespeculeerd door sommigen dat het komt door een ‘eenzijdigheid in onderwerpen’ maar daar kan ik me niks bij voorstellen. Ik zou elke dag hetzelfde nieuws kunnen lezen en daar klaarwakker van worden.

Waar komt het dan door?
Ik denk dat de internationale overheid de nieuwsbronnen heeft gehackt en er stiekem slaapverwekkende subliminale boodschappen in verwerkt, zodat mensen in de metro of op de bank in slaap vallen. Ik denk ook dát dát het veel aannemelijker is.

Is er zoiets als een ‘internationale overheid’?
Jazeker, dat zeg ik toch net? De meeste mensen weten dat niet maar ik wel.

Nu weet iedereen het.
Ja nu wel ja.

En waarom zou die ‘internationale overheid’ die boodschappen plaatsen?
De internationale overheid is erop gericht de massa in slaap te sussen. Letterlijk. De internationale mensheid is te vaak en te veel wakker en de IO (internationale overheid, red.) wil dat niet, die wil niet dat mensen alsmaar wakker zijn.

Dit klinkt niet heel aannemelijk.
Jij klinkt niet aannemelijk. Ik zeg toch net dat het juist meer aannemelijk is? Dan is het dus wel aannemelijk.

Maar een teveel aan nieuws is toch veel logischer?
Logisch! Alsof alles maar logisch is! Ik kan op dit moment niks bedenken dat logisch is, dus dat zegt genoeg.

Waarop baseert u uw beweringen?
Ik ben al-ge-meen ex-pert, wat snap je niet aan die term? Als ik iets zeg dan komt het omdat ik er ex-per-t over ben, ex-per bedoel ik, de t spreek je niet uit. Dat wist jij dus ook niet en ik wel. Ik ben ook t-exper.

Wat moet er tegen de nieuwsmoeheid gebeuren?
De mensen moeten pepmiddelen gebruiken voordat ze nieuws tot zich nemen. Dan blijven ze wakker. Heel simpel.

Is dat wel een verstandig advies? Kunnen mensen niet beter minder nieuws lezen?
PEPMIDDELEN ZEG IK TOCH! Ik stop met dit interview, tenzij ik zelf de vragen mag stellen verder want dit gaat nergens meer over.

Prima. Wat wilt u uzelf vragen?
Dank u voor de slimme inzichten en wijsheden, die ook zeer aannemelijk zijn, en dus waar omdat u ze heeft gezegd.

Dat is een dankwoord, geen vraag.
Graag gedaan, absoluut heel graag gedaan.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …