tsipras
De Griekse premier wijst en zegt dingen. Foto: 0neiros via Compfight cc

Premier Tsipras verrast door eigen woorden

Premier Tsipras is een man van woorden. Hij zegt woorden, en als hij woorden gezegd heeft, dan blijkt het voor hem altijd weer een verrassing welke woorden hij heeft gezegd. Zo heeft hij nu gezegd dat de ingelaste top van maandag hem vertrouwen geeft in een goede afloop.

Door: de redactie; 20 juni 2015 om 10:23 uur

Premier Tsipras heeft vele toppen gehad de afgelopen jaren. Hij heeft vandaag zo’n top gehad, gisteren, eergisteren, vorige week, vorige maand, twee maanden geleden, drie maanden geleden en elke dag daarvoor de afgelopen twee jaar. Die toppen zijn allemaal mislukt.

Daar gaat het niet om

Maar het maakt voor de premier Tsipras niks uit of toppen lukken of niet, het gaat erom welke woorden hij vandaag heeft gezegd. Hij geeft echter wel toe dat zijn vertrouwen in een oplossing inderdaad niet gebaseerd is op alle voorafgaande toppen. ‘Het vertrouwen komt vooral doordat ik die woorden bleek te zeggen. Want ik zeg woorden, en terwijl ik ze zeg, ben ik ook steeds weer verrast wat voor woorden ik zeg.’ Aldus de premier. ‘En nu is uit mijn woorden gebleken dat ik vertrouwen heb in de aankomende top maandag.

In spanning over zijn woorden van maandag

Na een lange stilte waarin de premier heel lang naar het luchtledige staarde, zei hij: ‘het is wel de vraag wat voor woorden ik maandag ga zeggen. Dat weet ik nu natuurlijk nog niet. Als het woorden zijn zoals “been rare klontsap” dan wordt het wellicht niks. Maar dat zien we dan maandag wel. Zo belangrijk is het ook allemaal niet hoor.’

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …