klimaatverandering
Een grote pluim rook in de lucht. Foto: nix|photo via Compfight cc

Problematisch gefriemel in de aardkorst

Oliebedrijven willen een wereldwijde CO2-belasting. Dit is schokkend nieuws, blijft dan niks bij het overzichtelijke oude? De oliebedrijven zijn door falende overheden zo ver in het nauw gedreven met een gebrek aan passende regelgeving, dat ze hun reputatie van inhalige natuurvernietiger te grabbel hebben moeten gooien.

Redactioneel commentaar

Arme CEO’s

De grote boosdoeners zijn de VS en China. Al jaren zijn ze aan het steggelen over deze belasting en ze komen er maar niet uit. Ondertussen zijn de landen zelf buitenproportioneel grote CO2-uitstoters.

En nu hebben ze de wereld op zijn kop gezet. Niet doordat ze met het gekibbel de aarde langzaam onleefbaar laten worden, daar kunnen we nog wel mee leven, maar doordat ze de private sector nu zelf om belastingen hebben laten smeken. Die arme CEO’s.

Oliebedrijven weer haten

Om het goed te maken zouden regeringen van over de hele wereld regulering in moeten voeren waardoor de oliebedrijven zodanig worden belemmerd in hun handelen dat ze terug kunnen naar hun traditionele rol van nietsontziende planeetzuigers.

Zo, en alleen zo kunnen wij burgers weer met een gerust hart naar bed nadat we een avond gefoeterd hebben op die slechte kwaadaardige oliebedrijven en hun problematische gefriemel in de aardkorst. Iedereen weer blij.

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …