rutte
Rutte staat op straat tussen anderen. Foto: European Council via Compfight cc

PVV-stemmer: ‘Rutte laat wat tranen zien!’

Rutte is door de Griekenlanddeal veel populariteit verloren. Vooral PVV-stemmers zijn negatiever gaan denken over Rutte na zijn optreden rond Griekenland. Rutte heeft zich het hardst opgesteld tegenover de Grieken van alle regeringsleiders en als PVV-stemmers ergens niet van houden is het een harde opstelling.

Door: D.N. Herfscht; zo tegen het nachtelijk uur, op een zomerse avond

Uit onderzoek van Maurice de Hond bleek dat PVV-stemmers graag hadden gezien dat Rutte zich het zachtst van alle regeringsleiders had opgesteld. Ze hadden hem meer willen zien jammeren, huilen en flauwvallen, al dan niet in de vergaderingen of op straat.

‘Die elite in Griekenland heeft alles verprutst en het volk moet daar nu op de blaren zitten. Dan moet je je niet zo hard gaan opstellen, dan moet je gaan jammeren. Andersom zouden we dat ook hebben gewild.’ Aldus het commentaar van een PVV-stemmer. ‘Of laat wat tranen zien! Compassie-tranen bijvoorbeeld of wanhoopstranen. Ik heb nergens beelden gezien dat Rutte op zijn knieën zit te jammeren met zijn handen in de lucht. Dan denk ik al snel, ben je wel helemaal lekker?’

Over D.N. Herfscht

D.N. Herfscht
Elke redactie heeft zijn schitterende briljant die raadselachtig fonkelt, ondoorzichtig schijnt, en prikt als je hem te hard vastpakt. Herfscht. Zelfs als hij een kopje koffie haalt hangt er suspense om hem heen. Behalve als hij dronken is, dan gaan alle registers open en snapt iedereen ineens waarom hij nooit wat zegt.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …