postnl
Een kantoorgebouw omgeven door wolken. Foto: Giovanni Lanzani Flickr via Compfight cc

Raad van bestuur PostNL gaat ook uit ZZP’ers bestaan

De postbodes van PostNL zijn geen werknemers meer maar ZZP’ers. Nu blijkt uit onderzoek van FNV dat de postbodes door deze ZZP-constructie onder het minimumloon duiken. 

Door: de redactie; op een doordeweekse dag, bij de koffie

Gewoon niet op vakantie gaan

PostNL zegt in een reactie op het onderzoek van de FNV dat de resultaten uit het onderzoek van FNV niet kloppen. ‘Wanneer de ZZP’ers geen vakantie nemen, dag en nacht werken, geen verzekeringen afsluiten noch pensioen opbouwen dan verdienen ze 10% meer dan in loondienst. Dat is toch geweldig!’ Aldus de zegsman van PostNL.

Bestuursleden zullen het hoofdkantoor zelf moeten aanschaffen

‘Sterker nog’, vervolgt hij, ‘de ZZP-structuur is zó’n succes, we gaan van alle werknemers een ZZP’er maken. Ook de raad van bestuur gaat uit ZZP’ers bestaan. Zo zullen de bestuursleden vanaf nu het hoofdkantoor zelf moeten aanschaffen. Daarvoor zullen ze waarschijnlijk een lening moeten aangaan van 100 miljoen euro. Bij ons is het heel erg een cultuur van gelijke monniken gelijke kappen, heel erg. Dat is toch ook geweldig!’

Over De redactie

Avatar
De redactie van De Kritische Manchet bestaat uit een stoet types. Samen creëren ze een heksenketel. Soms wordt het iemand te veel en die zegt dan: “dit wordt me nu even te veel”. Er wordt elke avond gezopen onder het motto 'elkedamibo'. Daarbij gaat iemand tegen de vlakte.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …