boer zoekt vrouw schapen
Foto: d_vdm Flickr via Compfight cc

Recap Boer Zoekt Vrouw S9-A11

Vorige week schetste ik een gitzwart doemscenario voor het laatste keuzemoment: boer David zou een liefdesverdriet-slachting gaan aanrichten bij één van zijn twee dames – The Red Choosing. Het viel nogal mee.

Door: Ada Sappelaar; 20 april 2017, 17.04 uur

David koos voor Mara, zoals wel een beetje verwacht. De lieve moeke in spé Susanne moest het afleggen tegen de Dracula-vamp Mara die nauwelijks kon wachten haar tanden in de nek van de angstig-opgewonden boer te zetten. Ze hoefde niet lang meer te wachten. Hij had gekozen, ze gingen op citytrip. Aangekomen bij het hotel was David plots zenuwachtig of hij de nacht zou gaan overleven dus kon hij de er de voordeur zogenaamd niet van vinden en sjeesde allerlei achteraf-trapjes op en willekeurige deuren in om zichzelf te redden. Maar Mara vond de deur: “is dit hem niet?” “Oh daar is ie, ja…” Stamelde David.
De volgende ochtend zaten ze samen in badjas op het bed. Blij opgelucht en met de schrik vrijgekomen zat David van zijn koffie te nippen. Hij keek ook een beetje alsof hij een spook had gezien: wat had hij die nacht allemaal meegemaakt zeg? Was hij ook een Dracula geworden? Mara keek alsof ze het wel leek te weten.

Olke en Sandra

Boer Olke en Sandra dan, hoe moet dat verder? Ondanks dat Olke aan iedereen aandoenlijk vrolijk vraagt “Hoeistmetjooouuuwwheeeyyy!!” lijkt het hem geen zielig kalfje te interesseren hoe anderen zich daadwerkelijk voelen. Sandra wordt afgerekend op haar plotselinge change of heart maar even vragen waarom dat zo is ho maar. Sandra is vastbesloten zich dus níet als een koe in zijn keukenstal te laten jagen, zelfs niet als Olke de hulp heeft ingeroepen van een hotelreceptionist/vrouwendrijver (“kijk de hottub waar ik het over had toen je zei dat je een eigen kamer wilde, je kan er zo in”).
Als Sandra later tijdens het diner terecht opmerkt dat de onbehouwen dwingeland nogal ongeduldig is, kan hij alleen maar uitbrengen “wat bedoel je daaaaar nou mee zeeegg?” Nou, dat je geen oog hebt voor de emotionele noden van je vrouw-koe. (Misschien kan zijn vader nog een keer advies geven? Misschien iets van “ze moet wel veranderen want wij bepalen alles”.)

Riks en Marit

Riks heeft zijn overblijfsel-vrouw maar verder de donkere bossen Beyond The Wall ingesleept, in de hoop dat hij nog verliefd wordt door steeds te zeggen dat hij “zo romantisch is, duuussss…hahaha”. Het is vooral een godswonder dat Marit maar als een lijdzaam lam blijft hopen dat de zelfingenomen humorman voor haar gaat vallen. BZV-Ygritte had misschien wat vaker moeten zeggen “you know nothing Duusss-Riks, je zal moeten vechten voor mijn hart anders schiet ik een pijl door je dijbeen”.

Verliefd en gelukkig

De andere twee boeren zijn verliefd plus gelukkig en dat is niet om aan te zien. Gelukkig heet het programma niet ‘Boer Heeft Vrouw Gevonden’.
Marc en Annekim zijn al heel vertrouwd met elkaar vinden ze. Dat klopt. Ze zien eruit als een 40 jaar getrouwd stel. Wat alleen maar kan betekenen dat ze in die eerste paar nachten al seks voor een heel huwelijk hebben gehad. Althans in mijn hoofd, en in het hoofd van die verdorven Yvon Jaspers, am I right. Episch trompetgeschal en snerpende violen als die twee beginnen te sumoworstelen, dat kan niet anders.

Bij Herman en Fleur ligt dat natuurlijk anders. Herman wil liever niet op een Segway want “als verliefd stelletje willen ze handjes vasthouden”. Zo zal het ook in bed zijn. Of toch niet? Ontaarden ze bij het laten vallen van de kleding in woeste luipaarden die elkaar verscheuren? Het blijft gissen, en dat is jammer. Seks is de ultieme uitkomst van dit programma en wij als kijkers (en die kirrende Yvon) verdienen het te weten hoe die boeren-seks is. Daarom zou een spin-off ‘Boer en Gevonden Vrouw Praten Over Seksleven’ (prima lange titel) meer dan terecht zijn. Want wat moeten wij nu? Ok, summer is almost here, maar toch.

Over Ada Sappelaar

Ada Sappelaar
Ada is heel onzeker. Ze weet nergens van of ze het wel kan en als het gelukt is iets te doen - wat dan ook, al is het de afwas, dan trilt ze van angst of het wel goed is. Het liefst ligt Ada daarom thuis op de bank en kijkt ze naar haar boze, verongelijkte kat in zijn kooi op het balkon.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …