Trump
De heer Trump staat achter een microfoon en lacht zijn witte tanden bloot. Foto: Gage Skidmore Flickr via Compfight cc

Rieteke Beek eet kroket

De republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft de verkiezingen van de Verenigde Staten van Amerika gewonnen. De overwinning heeft nauwelijks reacties losgemaakt, ook in Nederland niet. Er was bijna niemand te vinden die er iets over te zeggen had, op een enkeling na.

Door: Man Tuis (inmiddels weer thuis – red.), 9-11-2016, zo rond de klok van twee

‘Leuk toch, voor die man?’ Konijnenhouder Alfons de Bestebellerd uit Udenhoekel loopt met een bos wortels naar zijn konijnenhokken. ‘Het is niet zo dat ik niks geef om buitenlandse politiek maar ik geef gewoon meer om mijn konijnen. Ik doe alles voor mijn konijnen. Dit is bijvoorbeeld Boessie, oh nou plast hij op mijn hand, sorry. Althans, namens Boessie, aan mezelf. Ik heb laatst nog een musical voor Boessie opgevoerd omdat hij dat graag wilde. Stil maar. Au.’ (Boessie beet Alfons en sprong uit zijn handen – red.) ‘Boessie de Musical. Zo heette de musical trouwens, Boessie de Musical.’

In winkelcentrum De Dralende Leegte in Geertruidenbos staat Rieteke Beek met een glazige blik een kroket te eten, terwijl regenwater uit een lekke regenpijp op haar gezicht spettert. Waarom gaat ze niet opzij, is de vraag. Ze geeft aan dat ze geen last heeft van het water. En dat Trump de winnaar is van de presidentsverkiezingen? Daar heeft ze ook geen last van: ‘Moet ie zelf weten.’

Door het water heen roept mevrouw Verbeek fel: ‘Mijn eigen risico wordt er niet minder om toch? Of wel? Wordt mijn eigen risico er minder om? Weet iemand dat?’ Haar stem verandert in een vriendelijke toon en ze kijkt vragend om zich heen. ‘Waarom krijg ik geen antwoord?’

‘Dat wordt in Den Haag bepaald, niet in Amerika’, zegt een voorbijganger.

‘Nou dan, kan mij het schelen dan. Zie je wel.’ Mevrouw Verbeek loopt weg. ‘Kutwater. M’n hele kroket is naar de ballentieten.’

Over Man Tuis

Man Tuis
Man Tuis is vooral thuis in allerlei soorten nieuws. Van Amerika tot China, van politiek tot mode, Man Tuis staat als een huis. Naast een gerenommeerd journalist is Man ook een knapperd die graag mag winkelen bij Van Haren en Jack&Jones.

Bekijk ook

kipkluif fiesta

Geen kipkluif-fiesta dit jaar

Altijd na de feestdagen, of veestdagen – zoals ik ze liever noem, organiseer ik zo …